Festival De Basis

Festival DE BASIS biedt de unieke mogelijkheid om kunst, cultuur en natuur te beleven op Vliegbasis Soesterberg. Op vrijdag 13 september opent het festival met de onthulling van het spectaculaire kunstwerk Secret Operation 610 van Rietveld Landscape|Studio Havermans. Volop kunst, muziek en theater is te beleven gedurende het festival. De kaartverkoop is gestart.

Hoogtepunten

Op vrijdag 13 september opent het festival met de onthulling van het spectaculaire kunstwerk Secret Operation 610 van Rietveld Landscape|Studio Havermans. Aansluitend is de Nederlandse première van The News, een reality opera van JacobTV uitgevoerd door het Nederlands Blazers Ensemble en eindelijk kan je DUIF zien vliegen met zijn vleugels van 1.000 kussenslopen van bewoners uit de omgeving.

Op het buitenpodium in het sheltergebied is er elke dag muziek. Zaterdag 14 september treedt een keur aan local heroes op met ook Mevrouw Tamara, Eefje de Visser en Broken Brass Ensemble. Verwacht op zondag 15 september New Cool Collective en het Matangi Quartet. 

Op 21 september is het spectaculaire slot Sound of Freedom: een massale vredesmaaltijd, spectaculaire militaire demonstratie en concert door het Metropole Orkest & Friends: Douwe Bob, PAX, Wende Snijders en een verrassingsact. Lees hier meer.

Waar en wanneer?

Van vrijdag 13 september 2013 t/m zondag 22 september 2013

Vliegbasis Soesterberg Hertenlaan3734 CD Den Dolder

Volledige programma

Trek stevige stappers aan, kom op je skates of stap in de fietstrein om De Basis te verkennen.Het programma van Festival De Basis bestaat uit deze onderdelen:

  • Muziek op De Basis - muziekprogramma met klinkende namen! Zaterdag 14 septemberlocal heroes en zondag 15 september o.a. Matangi Quartet en New Cool Collective.
  • Collectie De Basis - beeldende kunstcollectie met Vliegbasis Soesterberg als thema. Voor het eerst in zijn geheel te bekijken.
  • Theater op De Basis - wat betekent oorlog en vrede in 2013? Bekijk korte theatervoorstellingen.
  • Dwalen over De Basis - verken de vliegbasis, en zie de verandering van militaire vliegbasis tot natuurgebied.
  • De Basis voor kids - kom vliegeren op de landingsbaan, in de wondenschmink bij M*A*S*H, hippiesieraden knutselen, meehelpen bij de muurkrant of je uitleven op de hindernisbaan!

Bekijk en download hier het programmaboekje.

Tickets

Festival De Basis is toegankelijk op 13, 14 en 15 september en op 21 en 22 september.

  • Toegang festival: € 8,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis)
  • Jacob TV: € 12,00 (op 13 en 15 september)
  • Deelname aan kinderactiviteiten: € 6,00
  • Sound of Freedom (21 september): € 5,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis)

 

Bestel kaarten

Bereikbaarheid

Met de autoDe entree voor automobilisten bevindt zich bij de kruising van Van Weerden Poelmanweg / Verlengde Paltzerweg, Soest. Volg vanaf daar de gele "P" borden. Parkeren is gratis.

Met het OVHet dichtstbijzijnde treinstation is Den Dolder (op loopafstand). Het toegangspunt voor voetgangers/fietsers is bij de Hertenlaan (nabij N238).

Kom op de fiets!Vanaf het centrum van Utrecht is het ongeveer 40 minuten fietsen naar vliegbasis Soesterberg, dus kom op de fiets!

Vrijwilligers gezocht

Voor dit evenement op de voormalige vliegbasis Soesterberg zijn ruim 200 vrijwilligers nodig. Beleef deze unieke mix van kunst en natuur en meld je aan!

Toegankelijkheid

Festival De Basis is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn; alle plekken zijn bereikbaar via een verharde weg. Wegens de weidsheid van het terrein worden pendeldiensten ingezet die ook geschikt zijn voor mindervaliden.Slechts voor enkele onderdelen van het festivalprogramma (The Receptor, 32 TFS Double Life, The National Field Library, commandobunker) zijn geen voorzieningen getroffen.

Samenwerking

Festival De Basis 2013 wordt opgezet door de Vrede van Utrecht (uitvoerend producent: Het Huis Utrecht), samen met CBKU, SKOR, het Utrechts Landschap en de projectgroep Vliegbasis Soesterberg. Het Nationaal Militair Museum i.o. en het Veteraneninstituut dragen aan de manifestatie bij, evenals het Cultuurplatform Soest, Soestvrijstaal, Up2You, verenigingen en kunstenaars uit Soest en Zeist en Masterpeace. Kunstvakstudenten van de HKU (faculteit theater) en van de Toneelacademie Maastricht nemen deel aan het festival.

Partners: 

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt