Het ondertekenen van de eerste van een reeks verdragen van de Vrede van Utrecht op 11 april 1713 maakt een einde aan de Spaanse Successieoorlog.
Vrede van Utrecht
<p><strong>2013 is 'Het jaar van de Vrede' op IsGeschiedenis. Het ondertekenen van de Vrede van Utrecht op 11 april 1713 maakt een einde aan de Spaanse Successieoorlog, waarbij een groot deel van Europa betrokken is. In 2013 is het 300 jaar geleden dat de Vrede van Utrecht getekend werd. In dit dossier verschijnt iedere twee weken een makkelijk toegankelijk historisch artikel over het thema van de strip over de Vrede van Utrecht.</strong></p>
Festival DE BASIS biedt de unieke mogelijkheid om kunst, cultuur en natuur te beleven op Vliegbasis Soesterberg.
De prostitutieboten aan het Utrechtse Zandpad worden op initiatief van de gemeente gesloten, omdat er sprake zou zijn van mensenhandel. Prostitutie bestaat al eeuwenlang in Utrecht.
Op zaterdag 27 juli verrijst de Vredeskermis op de Utrechtse Maliebaan.
Toen spoorwegen over de hele wereld gemeengoed waren geworden bleken ze ook uitermate geschikt te zijn voor gebruik tijdens oorlogen.
De tentoonstelling ‘In Vredesnaam’ biedt een historische achtergrond bij de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht in 2013.
In 1713 maakte een omvangrijk vredescongres in Utrecht een einde aan de grootste conflicten van de Spaanse Successieoorlog.
Dit weekeinde gaan de eerste activiteiten rondom de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht van start.
“De Vrede van Utrecht is een keerpunt in de wereldgeschiedenis en betekende het einde van een reeks oorlogen die Europa al twee eeuwen teisterde.”
Over de betekenis van de vredesonderhandelingen voor de stad Utrecht is weinig algemeen bekend.