Geen afbeelding beschikbaar

Geschiedenis van de McDrive

Morgen is het 25 jaar geleden dat de eerste McDrive in Nederland werd geopend. Het Utrechtse Ter Heide kreeg op 25 september 1987 de primeur. Deze opening zorgde toentertijd voor veel media-aandacht en files. In Amerika werden de eerste McDrive restaurants in de jaren ’70 geopend.

Het idee van drive-through restaurants bestaat al sinds de jaren ’30. Deze methode, waarbij mensen niet uit hun auto hoefden te stappen om eten te bestellen, werd voor het eerste getest door de Texas Pig Stand-keten. Het Amerikaanse In-n-Out Burger bouwde in 1948 het eerste restaurant dat uitsluitend een drive-through was.

De eerste McDrive van McDonald’s werd in 1975 geopend in Sierra Vista in de Amerikaanse staat Arizona. Dit restaurant werd geopend in de buurt van de militaire basis Fort Huachuca, om soldaten te bedienen die niet in uniform hun voertuigen mochten verlaten.

Na de opening van het eerste Nederlandse McDonald’s restaurant in Zaandam in 1971 werd in 1987 de eerste McDrive geopend. Inmiddels zijn er 144 McDrives in Nederland. Ruim een derde van de jaaromzet van 627 miljoen euro van McDonald’s Nederland wordt tegenwoordig behaald bij de McDrives. Het recordaantal auto’s dat in een uur in een Nederlandse McDrive is gemeten is 178, zo’n 20 seconde per auto.

Rubrieken: 

Landen: 

Wat merkten Nijmegenaren van Market Garden?

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 15 augustus 23:59 u. een abonnement.

Nu in de winkel

Het nieuwe nummer is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Buffalo Bill op tournee

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 15 augustus 23:59 u. een abonnement.

Leidens Ontzet 450 jaar geleden

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 15 augustus 23:59 u. een abonnement.

Voor de leeuwen! Dierengevechten in de oudheid

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 15 augustus 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.