Geen afbeelding beschikbaar

Gruweldaden van dracula

Een 10-jarige meisje is in het zuiden van de Filipijnen uit een graf gekropen, nadat haar 21-jarige neef haar levend had begraven. Het is verbijsterend om te zien welke methodes de mensheid in zijn geschiedenis heeft bedacht om mensen ter dood te brengen. Een man die het doden van de mens tot een kunst verhief was Vlad Tepes, de échte Dracula.

Vlad III, beter bekend onder de benaming Vlad de Spietser of Vlad Dracula, werd geboren in het jaar 1431 in Sighişoara, in Walachije. Zijn vader was Vlad II van Walachije, een ridder in de Orde van de Draak. Hij had de titel ‘dracul’, een latijns woord dat ‘draak’ betekend. Zijn zoon Vlad III kreeg automatisch de titel ‘dracula’, wat zoon van ‘dracul’ betekend. Het symbool van deze orde was dan ook een draak, het symbool van de duivel.

Gruweldaden

Hij was een uiterst bloeddorstig vorst van Walachije in 1448, van 1456 tot 1462 en in het jaar 1476. Hij werd met name bekend vanwege zijn gruwelijke moordpartijen. Zo vermoordde hij mensen door ze levend te villen, te koken, te onthoofden, de ogen uit te steken, te wurgen, op te hangen, te verbranden, te roosteren, in stukken te hakken of levend te begraven. Maar zijn favoriete manier om mensen om het leven te brengen was het spietsen, waaraan hij zijn bijnaam “Tepes” (spietsen) aan overhield. Veel van zijn slachtoffers waren kooplieden uit het gebied waar hij over regeerde, maar ook buitenlandse edelen en kinderen moesten het ontgelden.

Levend begraven in 2011

Het meisje dat in de Filipijnen werd begraven viel hetzelfde lot ten deel als enkele van de slachtoffers van dracula. Alleen wist zij te ontsnappen. Ze vertelde de politie dat haar neef haar had verkracht, met een voorwerp op het hoofd had geslagen en vervolgens had begraven. Nadat ze was begraven, kwam het meisje weer bij bewustzijn. Ze wist haar begraafplaats te verlaten en ging naar huis. Haar ouders schakelden de politie in. Die heeft de neef gearresteerd.

Landen: 

Personen: 

Tijdperken: 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.