Tijdens de Koude Oorlog liepen de spanningen tussen de VS en de Sovjets steeds hoger op en werd de wereld in twee vijandige kampen verdeeld. Hoe kwam dat?
Roemenië
In de rest van Europa is iedereen het alweer bijna vergeten, maar in Hongarije is het nog springlevend: het Verdrag van Trianon.
Nadat de Macedonische president Gjorge Ivanov een zaak tegen politici stopzette, die verdacht worden van een afluisterschandaal, gingen duizenden burgers de straat op om te demonstreren.
Universal Studios brengt in 1931 de allereerste film uit over de mythische graaf Dracula. De film was een van de eerste echte horrorfilms.
In de Poolse hoofdstad Warschau ondertekenden acht Oost-Europese landen op 14 mei 1955 het Warschaupact.
Op 25 december 1989 worden Nicolae Ceauşescu en zijn vrouw Elena geëxecuteerd door een vuurpeloton in Targoviste.
Onvrede over de verdeling van de door het Ottomaanse Rijk verlaten gebieden zorgde als de Vrede van Londen nog voor een herleving van het conflict.
Nicolae Ceaușescu was van 1965 tot 1989 de dictator van Roemenië. Hij stond bekend als fanatiek liefhebber van de berenjacht.
Na de Oorlog kwamen West-Europese landen tot elkaar. Tegenwoordig nemen zij overige Europese landen mee in de groei. Zien we reeds het begin van het einde?
De Roemeense vorst Vlad III (1431-1476). Hij verdiende zijn bijnaam 'de spietser' aan de zware lijfstraffen die hij uitdeelde.
“De vlam van de democratie blijft branden.”