Geen afbeelding beschikbaar

Hero Brinkman over een militaire missie

Dit is wel een heel slecht geënsceneerd toneelstuk

 

Zo oordeelde PVV-kamerlid Hero Brinkman over het debat met Minister van Defensie Hans Hillen. Hillen moest in de Tweede Kamer verantwoording afleggen over zijn uitspraken omtrent de Kunduz-missie. In een interview met Vrij Nederland beweerde Hillen: “De Kamer kan wel zeggen: het is een civiele missie, maar het is vooral militair”. Dit leidde tot ophef onder verscheidene Kamerleden die alleen akkoord waren gegaan met de missie op de voorwaarde dat deze geen militair karakter zou krijgen.

Gisteravond eiste Groen-Links leider Jolanda Sap van Hillen dat hij afstand zou nemen van zijn woorden en dat hij zou garanderen niet nog eens een dergelijke “blunder” te begaan. Hillen beloofde dat hij zijn “uiterste best” zou doen om dit in de toekomst te voorkomen. De fracties van SP en PVV waren verbaasd om te zien dat Sap genoegen nam met de toezeggingen van Hillen. “Dit is wel een heel slecht geënsceneerd toneelstuk” aldus Brinkman.

Het debat over het onderwerp houdt nu al meer dan een een week aan. Vroeger deden wij daar niet zo moeilijk over, bijvoorbeeld toen de Republiek in de Gouden Eeuw een militaire missie stuurde om bondgenoot Denemarken te helpen in de Noordse oorlog.

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

Personen: 

Tijdperken: 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. Het is gratis!

Ontdek Geschiedenis Magazine!

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Lees Ons Amsterdam

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de de geschiedenis van Amsterdam.