Geen afbeelding beschikbaar

Hero Brinkman over een militaire missie

Dit is wel een heel slecht geënsceneerd toneelstuk

 

Zo oordeelde PVV-kamerlid Hero Brinkman over het debat met Minister van Defensie Hans Hillen. Hillen moest in de Tweede Kamer verantwoording afleggen over zijn uitspraken omtrent de Kunduz-missie. In een interview met Vrij Nederland beweerde Hillen: “De Kamer kan wel zeggen: het is een civiele missie, maar het is vooral militair”. Dit leidde tot ophef onder verscheidene Kamerleden die alleen akkoord waren gegaan met de missie op de voorwaarde dat deze geen militair karakter zou krijgen.

Gisteravond eiste Groen-Links leider Jolanda Sap van Hillen dat hij afstand zou nemen van zijn woorden en dat hij zou garanderen niet nog eens een dergelijke “blunder” te begaan. Hillen beloofde dat hij zijn “uiterste best” zou doen om dit in de toekomst te voorkomen. De fracties van SP en PVV waren verbaasd om te zien dat Sap genoegen nam met de toezeggingen van Hillen. “Dit is wel een heel slecht geënsceneerd toneelstuk” aldus Brinkman.

Het debat over het onderwerp houdt nu al meer dan een een week aan. Vroeger deden wij daar niet zo moeilijk over, bijvoorbeeld toen de Republiek in de Gouden Eeuw een militaire missie stuurde om bondgenoot Denemarken te helpen in de Noordse oorlog.

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

Personen: 

Tijdperken: 

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.