Het Berlijn van het Derde Rijk

Berlijn is een boeiende stad die u op veel verschillende manieren kunt doorkruisen. In het verleden deed Historizon dat al enkele keren door naar het Berlijn te kijken van de 20 eeuw, zeg maar het Berlijn van de keizer tot de val van de muur.

Met een nieuwe reis focussen we ons op het Berlijn van het Derde Rijk waar nog verrassend veel meer van te vinden is dan de standaard musea en gedenkplaatsen. Als Duitsers iets doen dan doen ze het goed en zo zijn de plekken van het voormalige hoofdkwartier van de Gestapo, de ‘Topografie des Terrors’ en het Holocaustmuseum indrukwekkende herinneringscentra geworden. Tijdens zo een reis mogen deze plekken dan ook zeker niet worden over geslagen. Maar voor de kenners is er in Berlijn nog meer te vinden. Zoals bijvoorbeeld de stempel van Speer waarmee de Duitse architect de ondergrond voor zijn nieuwe Germania wilde testen.

Programma

Dag 1Vlucht met KLM van Schiphol naar Berlijn. ‘s Middags bezoeken we eerst enkele algemene hoogtepunten van deze stad zoals de koepel van de Rijksdag en Unter den Linden. We verblijven in een hotel in het centrum.

Dag 2We starten met een bezoek aan de ‘Gedenkstätte der Deutsche Wiederstand’ waar het verhaal van de samenzweerders Von Stauffenberg en Beck verteld wordt. ’s Middags maken we een tour door de stad waarbij we langs plekken komen die herinneren aan het Derde Rijk. Het voormalige ministerie van Luchtvaart, de plek waar eens de bunker van Hitler stond, Het Holocaustmonument en het voormalige Gestapo hoofdkwartier wat tegenwoordig het ‘Topografie des Terrors’ heet.

Dag 3Met een bus maken we deze dag een wijdere boog om Berlijn. Als eerste bezoeken we de beruchte gevangenis ‘Plötzensee’ waar bijna drieduizend tegenstanders van het Naziregime werden vermoord. Vervolgens bezoeken we in Wannsee de villa Marlier waar in 1942 een conferentie werd belegd om te komen tot de ‘Endlösung der Judenfrage’. Via station Grunewald waar alles herinnert aan de deportatie van de Joden uit Berlijn reizen we naar de oostkant van de stad en bezoeken het Duits-Russische museum Karlshorst, waar Generaal Keitel op 8 mei 1945 de Duitse capitulatie tekende. Het museum besteed veel aandacht aan het Duits-Russische verhaal van de Tweede Wereldoorlog.

Dag 4’s Morgens bezoeken we Berlin Unterwelten. Berlijn was het zenuwcentrum van het Derde Rijk. Daardoor werd deze stad, tijdens de Tweede Wereldoorlog, voor de geallieerden één van de belangrijkste doelwitten die gebombardeerd diende te worden. Een deskundige gids leidt ons rond in een van de weinige nog overgebleven bunkers uit de Tweede Wereldoorlogtijd. Hier leert u meer over het leven van de gemiddelde Berlijnse burger tijdens de luchtaanvallen.’s Middags vliegen we terug naar Nederland.

Voor meer informatie en aanmelden, zie de website van Historizon.

<h3>Reisinformatie</h3>
<p> </p>
<p><strong>Datum:</strong> 18 t/m 21 maart 2014<br /><strong>Vertrek:</strong> Schiphol Airport<br /><strong>Prijs:</strong> 2 persoonskamer: € 895,- p.p.<br />1 persoonskamer: € 995,- p.p.<br /><strong>Gids:</strong> Rene Kok<br /><strong>Inclusief:</strong> In deze 4-daagse reis zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, hotels, maaltijden, gidsen, entrees, informatiepakket en koffie/thee inbegrepen.</p>

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

Tijdperken: 

Nixon

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

fietsplaatje

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

olympische spelen vrouwen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

GM4 nu in de winkel

Het vierde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt