Hoe geven we vrijheid door?

Airborne-Museum-logo-liggend-1000pxKom in de meivakantie naar het Airborne Museum en sta stil bij de betekenis van vrijheid. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is zien we dagelijks om ons heen. Ook onze vrijheid is zwaar bevochten. In de meivakantie worden diverse activiteiten georganiseerd over de betekenis van vrijheid; luister naar aangrijpende verhalen van vluchtelingen van nu en van de Tweede Wereldoorlog.

Alles over vredesmissies

Ontdek tijdens de workshop van War Child wat de invloed van oorlog en vrede is op het leven van kinderen en kom alles te weten over vredesmissies. Wat houdt een vredesmissie in en hoe bereid je je hierop voor? De activiteiten zijn allemaal toegankelijk tegen de reguliere entreeprijs.

Vluchtelingen van toen en nu vertellen

Luister naar aangrijpende verhalen over hoe het is om in oorlog te leven, maar ook wat vrijheid met je doet. Vluchtelingen van toen en van nu ontmoeten elkaar en vertellen hun verhaal.

War Child workshop voor kinderen

warchild logoMaak kennis met War Child en kom alles te weten over de invloed van oorlog en vrede op het leven van kinderen. Volg de workshop die War Child ook met kinderen in oorlogsgebieden voert.

In de speciale wensboom kunnen ouders met kinderen hun wens ophangen waarmee ze het werk van War Child steunen.

Kom alles te weten over vredesmissies

Wat houdt een vredesmissie in en hoe bereid je je hierop voor?  Thijs van der Laan, voormalig Hoofd Operaties Taskforce Uruzgan tijdens de ISAF missie in Afghanistan, vertelt over zijn eigen ervaringen. Luister naar zijn indrukwekkende verhaal.

Zelf speelgoed maken

Waar speel je mee in oorlogstijd? In oorlogstijd moeten kinderen bij gebrek aan speelgoed creatief zijn. Hoe creatief ben jij? Kinderen gaan zelf aan de slag met allerlei restmaterialen om hun eigen speelgoed te maken.

Kijk voor data en tijden op www.airbornemuseum.nl/meivakantie

Rubrieken: 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Geschiedenis magazine 3 van 2024 nu in de winkel

Het derde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.