Hoe poept een Romein?

Op zondag 14 september start in het Thermenmuseum een collegereeks voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op vier zondagen krijgen kinderen colleges van echte wetenschappers over spannende, bijzondere en grappige onderwerpen uit de Romeinse tijd. De reeks wordt samen met de MuseumJeugdUniversiteit georganiseerd.

Colleges

Op zondag 14 september krijgen kinderen in het eerste college antwoord op de vraag ‘Wauw… een oude schat in mijn tuin! En nu?’. Archeologe Hilde Vanneste vertelt tijdens dit college alles over hoe archeologen te werk gaan en wat je moet doen als je een schat vindt!

Zondag 12 oktober vertelt Karen Jeneson in haar college alles over de badgeheimen van de Romeinen. In de Romeinse tijd waren er namelijk helemaal geen badkamers en ook zeep was nog niet uitgevonden. Roken ze dan wel net zo fris als wij?

Gilbert Soeters houdt op zondag 9 november de lezing ‘Romeinse Rrrakkersss’: Hoe was het om kind te zijn in de Romeinse tijd? Moest je toen ook verplicht naar school? Was er genoeg tijd om te spelen en te ravotten? Of moest je werken?

De laatste lezing op zondag 14 december gaat over een wel heel wel bijzonder onderwerp: ‘Hoe poept een Romein?’ En hoe zagen hun wc’s er dan uit? Gemma Janssen weet er meer van!

Kosten en aanmelding

De colleges vinden elke tweede zondag van de maand plaats, van 11.00 uur tot 12.00 uur. Een collegekaart kost €20,- en geeft toegang tot vier colleges. Na afloop van de reeks ontvang je een certificaat. Aanmelden is verplicht. Inschrijven kan via deze link.

<h3>Praktische info</h3>
Thermenmuseum Heerlen
Coriovallumstraat 9
6411 CA
Heerlen
Tel. 045-5605100

Rubrieken: 

Tijdperken: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.