In het komende nummer van Ons Amsterdam

Ontdek het fascinerende verleden van Amsterdam, lees Ons Amsterdam! Het komende nummer verschijnt op 2 mei. Lees hieronder wat je kunt verwachten.

Dit nummer thuis ontvangen? Profiteer voor aanstaande vrijdag (18 april) van de spectaculaire aanbieding: 1 jaar Ons Amsterdam voor slechts € 29,95 én 4 welkomstcadeaus t.w.v. € 67,95

Beatles duiken rosse leven in

Op vrijdagmiddag 5 juni 1964 namen The Beatles hun intrek in het Doelenhotel. Volgens John Lennon volgde een wilde nacht die zich alleen liet vergelijken met de decadente tonelen uit Fellini’s films. Hij zou op zijn knieën bordelen uit zijn gekropen. Wat gebeurde er echt?

Zwembad in de Amstel

Het bijzonderste van alle zwembaden in Amsterdam was toch wel het drijvende zwembad in de Amstel, dat op 14 juli 1881 feestelijk werd geopend. Niet alleen vanwege de enorme omvang en de prachtige locatie. Ook omdat het volledig was bekostigd (crowdfunding!) door Amsterdammers.

Joseph Roth in Amsterdam

Joseph Roth, de legendarische schrijver, journalist én drinker, woonde in 1936 vijf maanden in Amsterdam. In een hotel vanzelfsprekend, want ‘huizen zijn om te sterven’. Roth wandelde graag door de Joodse buurt. Maar vooral zat hij in de kroeg, in gezelschap van ‘tout’ bekend Amsterdam.

Horeca is gemeente te slim af

In 1892 vervroegt de burgemeester de sluitingstijd voor uitgaansgelegenheden. De exploitanten reageren met een list. Om klokslag twaalf uur veranderen talloze etablissementen in besloten sociëteiten. Een jarenlange strijd met de gemeente begint.

Opkomst en ondergang van Wally Tax

Met zijn band The Outsiders speelde hij The Rolling Stones van het podium, hij stond op Woodstock en was een van de idolen van Nirvana’s Kurt Cobain. Toen zijn grote liefde en muze Laurie Langenbach stierf, ging het bergafwaarts.

Ons Amsterdam cover nummer 5 2014

Opgroeien in het Joodse Jongensweeshuis

Niek van Zutphen, oud-ambassadeur in Australië, groeide in de jaren vijftig op in het Joodse Jongensweeshuis aan de Emmalaan. Dat werd gerund door zijn ouders. Hij schreef zijn herinneringen aan die naoorlogse jaren op.

En verder

  • In beeld: ‘1 mei algemene verhuisdag’
  • Column Felix Rottenberg
  • Stadsnieuws
  • 50 & 25 jaar geleden
  • Stem uit het verleden
  • De vaste route van Herman Doelman, pionier van de sociale advocatuur
  • Dubbelfocus: Gezicht op de Westertoren
  • Mijn Amsterdam

 

Dit nummer thuis ontvangen? Profiteer voor aanstaande vrijdag (18 april) van de spectaculaire aanbieding: 1 jaar Ons Amsterdam voor slechts € 29,95 én 4 welkomstcadeaus t.w.v. € 67,95

Rubrieken: 

Landen: 

Tijdperken: 

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!