Geen afbeelding beschikbaar

John Lennon

Wie kan er nou zeggen dat hij een wc-rol heeft die John Lennon niet goed genoeg vond?

Aldus Beatles-fan Barry Thomas. The Beatles was een popgroep die vooral in de jaren ’60 zeer populair was. De groep bestond uit John Lennon, Paul McCarthney, Ringo Starr en George Harrison. The Beatles zijn commercieel de meest succesvolle band uit de historie van de muziek. Het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uit 1967 wordt wereldwijd gezien als een meesterwerk. Hey Jude, Yellow Submarine, Let It Be en I Want To hold Your Hand, She Loves You en Yesterday behoren tot de meest bekende nummers van de beroemde popgroep. Kenmerkend voor The Beatles waren de massa’s gillende fans, vooral jonge vrouwen, die de muziek overstemden tijdens hun concerten. Na vele succesvolle jaren ging de groep in 1969 uit elkaar.

Maar tot op heden  is de groep populair. Dat blijkt uit de wc-rol die is opgedoken in Engeland. In de jaren ’80 kocht Barry Thomas de rol op een veiling voor 85 pond. Een Japanse Beatles-fan heeft echter 1000 pond per velletje geboden. Of hij de wc-rol gaat verkopen weet Thomas echter nog niet: “Wie kan er nou zeggen dat hij een wc-rol heeft die John Lennon niet goed genoeg vond?''

Partners: 

Personen: 

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.