Ons Amsterdam: special jaren ’60!

Vanaf 7 november verkrijgbaar in Amsterdamse boekhandels en kiosken: de Ons Amsterdam jaren ’60-special! Niet woonachtig in Amsterdam? Profiteer vóór donderdag 23 oktober van de speciale aanbieding (korting én cadeaus waaronder een rondvaart voor 2!), dan krijg je dit nummer thuis!

I N H O U D


Hoe Hans van Mierlo net geen acteur werd
Wij kennen Hans van Mierlo als de charismatische oprichter van D’66. Maar bijna was het anders gelopen. Als hij de hoofdrol in de film Het gangstermeisje (1966) wél had gekregen…

Hans van Mierlo

Hoe internationaal was ‘magisch centrum’ Amsterdam?
Wat er in de jaren ’60 in Amsterdam, maakte in de rest van de wereld diepe indruk. Tenminste, dat denken we. Maar was dat ook écht zo?

happening lieverdjeEn verder
Jacques Klöters (Don Quishocking) over het taboedoorbrekende cabaret van de jaren ’60, Schrijfster Ingrid Hoogervorst over haar jeugd op een ‘experimenteerschool’ in Osdorp, Herman Vuijsje over de ‘vernieuwing’ van de Weesperstraat, ooit de hoofdstraat van de Amsterdamse Jodenhoek, een terugblik op de grootschalige protesten tegen de afbraak van de oude binnenstad en natuurlijk onze vaste rubrieken: de column van Felix Rottenberg en de vaste route van een bekende Amsterdammer.

Spui SchererDe Ons Amsterdam jaren ’60-special is vanaf 7 november verkrijgbaar in Amsterdamse boekhandels en kiosken. Niet woonachtig in Amsterdam? Profiteer vóór donderdag 23 oktober van de speciale aanbieding (korting én cadeaus waaronder een rondvaart voor 2!), dan krijgt u dit nummer thuis!

Rubrieken: 

Landen: 

Tijdperken: 

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.