Geen afbeelding beschikbaar

Ontstaan van de Pin-up

Mooiste stewardessen van Nederland' poseren in pin-up stijl

Twaalf Stewardessen poseerden in sexy lingerie voor een nostalgische DC-3 Dakota als pin-up girl voor de eerste stewardessen kalender. Vanaf de jaren twintig groeide het aantal geproduceerde films in de Verenigde Staten in rap tempo. Door deze groeiende nieuwe industrie werd een nieuw fenomeen geboren: de sexy actrice. Met een voluptueuze voorgevel, lange benen en een slanke taille domineerden met name Greta Garbo en Marlene Dietrich het ideaalbeeld van de vrouw.

De term pin-up zou echter pas tijdens de Tweede Wereldoorlog ontstaan als aanduiding voor foto’s die door Amerikaanse soldaten uit mannenbladen en kalenders werden gescheurd. Deze afbeeldingen werden vervolgens aan de muur geprikt, waardoor de term ‘pin up’ ontstond. De meisjes in uitdagende poses staken de soldaten aan het front een hart onder de riem. Na de oorlog werden deze voor de huidige tijd nog onschuldige afbeeldingen steeds pikanter en ontstonden de pin-up girls zoals wij ze vandaag de dag kennen.

De twaalf stewardessen treden nu dus in de voetstappen van Garbo en Dietrich. In de 2012-kalender, een initiatief van United Stripes voor het goede doel, zijn de twaalf mooiste stewardessen in Nederland als sexy pin-up afgebeeld. Ze vliegen bijna allemaal voor Nederlandse maatschappijen als KLM, Transavia en ArkeFly.

Kijk hier voor de foto's

Rubrieken: 

Partners: 

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.