Hans Goedkoop

Ophef om verdwijnen TV-programma Andere Tijden

Het programma Andere Tijden verdwijnt van de Nederlandse TV. Dat werd op 6 mei 2021 bericht door het AD en de dag erna bevestigd door de NPO. Het besluit heeft tot grote ophef onder geschiedenisliefhebbers geleid.

Inmiddels is er een petitie gestart om de NPO op andere gedachten te brengen. Volgens velen kan de Nederlandse Publieke Omroep niet zonder een educatief programma als andere tijden. Volgens de NPO zelf, trekt het programma te weinig kijkers en zijn de mensen die kijken teveel op leeftijd. Tegen het AD verklaarde zenderbaas Remco van Westerloo: "Je kunt de programmering laten zoals die is, maar dan kijkt er over tien jaar niemand meer van onder de 50."

Als Andere Tijden écht van de televisie verdwijnt gaat het programma verder als podcast en online programma.  

21-jarig bestaan

Het programma bestaat nu 21 jaar. De eerste twintig jaar werd het gepresenteerd door Hans Goedkoop, die na een eerdere bezuinigingsronde waarbij het programma de helft van haar afleveringen per seizoen kwijtraakte, al vertrok. Sindsdien wordt het programma gepresenteerd door historica Astrid Sy. Al een jaar na de eerste uitzending won het programma in 2001 een Zilveren Nipkowschijf.


Het beste van IsGeschiedenis in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Helemaal niks missen? Volg ons op Facebook!


Bronnen:

Afbeeldingen:

Ook interessant: 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. Het is gratis!

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Ontdek Geschiedenis Magazine!

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 september 23:59 u. een abonnement.

Lees Ons Amsterdam

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de de geschiedenis van Amsterdam.

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 september 23:59 u. een abonnement.