Geen afbeelding beschikbaar

Overlijden Whitney Houston

De stem van een engel, het hart van een lam, het karakter van een leeuwin, de persoonlijkheid van een Godin

Aldus rapper Wyclef Jean in reactie op het overlijden van Whitney Houston. Afgelopen zaterdagnacht werd het levensloze lichaam van de 48-jarige R&B zangeres aangetroffen in een hotelkamer in Los Angeles. Houston was daar voor de uitreiking van de Grammy’s, de belangrijkste muziekprijzen van de Verenigde Staten. Gedurende haar zangcarrière, die begon in 1983, wist Whitney Houston maar liefst 415 prijzen in de wacht te slepen, waaronder 6 Grammy’s.

Whitney Houston werd geboren op 9 augustus 1963, als de dochter van gospelzangeres Cissy Houston. Op elfjarige leeftijd trad ze in haar moeders voetsporen en werd ze lid van het kindergospelkoor in de New Hope Baptist Church in Newark. Daarnaast kreeg ze ook nog zangles van haar moeder Cissy en haar peettante Aretha Franklin. Toen ze 15 was, zong Whitney de achtergrondstem op de Chaka Khan single ‘ I’m every woman’, een lied waar ze later zelf ook veel succes mee zou hebben. Rond deze tijd kreeg ze tevens haar eerste aanbod voor een platencontract, maar haar moeder eiste dat ze eerst haar school af maakte. In 1983 werd Whitney Houston tijdens een optreden in een nachtclub alsnog ontdekt door Arista Records, het platenlabel van Clive Davis.

Twee jaar later verscheen haar eerste album, getiteld ‘Whitney Houston’, met de nummer één hit ‘Saving All My Love for You’. In 1986 werd de R&B zangeres hiervoor beloond met haar eerste Grammy, in de categorie ‘Beste vrouwelijke artiest’. Het betekende het begin van een uiterst succesvolle carrière, waarin Houston maar liefst 170 miljoen albums, singles, video’s en dvd’s verkocht. Naast zangeres was Houston ook actrice en speelde ze in 2002 naast Kevin Costner in de film ‘The Bodyguard’. Datzelfde jaar trad ze in het huwelijk met zanger Bobby Brown, met wie ze een dochter kreeg. Desalniettemin besloten de twee in 2007 weer uit elkaar te gaan. Op dat moment was ook de carrière van Houston in een slop geraakt, met name vanwege overmatig drank- en drugsgebruik. Whitney Houston overleed  11 februari 2012 op 48-jarige leeftijd.

Rubrieken: 

Partners: 

Personen: 

Tijdperken: 

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.