Geen afbeelding beschikbaar

Politievakbonden

Thuiswedstrijden van Feyenoord moeten desnoods verboden worden,

Zo stelt een woordvoerder van de politievakbonden ACP en ANPV vandaag in het Algemeen Dagblad. De bonden reageren op de ongeregeldheden die zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap ontstonden. Een protestmars van 1.000 boze supporters, die het niet eens zijn met het beleid van de club, liep uit de hand en agenten moesten hun dienstwapens trekken om de relschoppers op afstand te houden.

Feyenoord werd opgericht op 19 juli 1908. Na eerst onder de namen Wilhelmina, HFC en RVV Celeritas gevoetbald te hebben, werd de club in 1912 genoemd naar de Rotterdamse arbeiderswijk Feijenoord. In 1921 behaalden ze voor het eerst de landstitel. Negen jaar later, in 1930, won de club voor het eerst de KNVB-beker. In totaal heeft Feyenoord 14 keer de landstitel gewonnen en 11 keer de KNVB-beker. Doordat Feijenoord in de jaren ’70 veel Europese werdstrijden speelde, wilde de club de naam een internationaler karakter geven en heette de club voortaan Feyenoord Onder die naam veroverden ze de Europacup en de wereldbeker. De UEFA Cup is tweemaal prooi geworden van de club uit Rotterdam, namelijk in 1974 en 2001.

De Stadionclub staat erom bekend een club van het volk te zijn. Geen woorden maar daden is het motto van de club en dit staat symbool voor de cultuur van Feyenoord, wat nu wederom blijkt.

Rubrieken: 

Partners: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.