Romeins badhuis Thermenmuseum krijgt nieuwe publiekspresentatie

Het Romeinse badhuis in het Thermenmuseum heeft een nieuwe presentatie. Deze bestaat uit zes filmpjes die de bezoeker laten hoe het badhuis er 2.000 jaar geleden uit heeft gezien. Vanaf 31 januari is de nieuwe presentatie op de loopbrug van het museum te bekijken.

Eind 2013 zijn voorbereidende foto-, video- en 3D-opnamen gemaakt. Daarnaast zijn illustraties, tekeningen, bestaande foto's en documenten gebruikt voor de nieuwe animaties.

Romeins badhuis komt tot leven

Thermenanim_still_--«Infofilm_05Karen Jeneson, conservator Thermenmuseum, licht toe: “Als je de overblijfselen van het badhuis ziet, is het moeilijk je voor te stellen hoe het er 2.000 jaar geleden uitzag. Met de nieuwe presentatie komen de resten weer tot leven, dankzij de mogelijkheden van digitale reconstructie en animatie. De resultaten zijn verbluffend!”

Op zes beeldschermen herbeleven we het badhuis in de Romeinse tijd. In korte, aantrekkelijke animaties wordt uitleg gegeven over het gebruik van de ruimtes in en om het badhuis. De nadruk ligt daarnaast op de constructie en de bouw van het badhuiscomplex. Door 3D-technieken zien we de archeologische resten veranderen naar de Thermen van het Coriovallum van 2.000 jaar geleden. Leuk en educatief voor jong en oud!

Deze presentatie is ontwikkeld door Historisch Goud en Infofilm, dankzij de steun van Provincie Limburg. De presentatie is doorlopend tijdens openingstijden van het Thermenmuseum te bekijken.

Bekijk hieronder de openingstijden.

<h3>Openingstijden</h3>
<p>Dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur, za-zo 12.00-17.00 uur.</p>
<p><span style="line-height: 1.2;">Entree volw. € 6,75, kind 4-12 jaar € 5,75, kind tot 4 jaar gratis, museumjaarkaart gratis.</span></p>
<p>Adres: Thermenmuseum Heerlen, Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen<br />tel. 045-5605100 <br /><a title="Thermenmuseum" href="http://www.thermenmuseum.nl/" target="_blank">www.thermenmuseum.nl</a></p>

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

Tijdperken: 

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.