Geen afbeelding beschikbaar

Schilderij Mondriaan verkocht voor 115.000 euro

Veilinghuis Christie’s in Amsterdam heeft afgelopen dinsdag een schilderij van Piet Mondriaan geveild voor 115.000 euro. Het betreffende schilderij is De oude molen bij de Oele, dat Mondriaan schilderde in 1907. Het schilderij laat zien hoe Mondriaan zijn eerste stappen zette richting abstracte kunst.

Het schilderij De oude molen bij de Oele van Piet Mondriaan is afgelopen dinsdag opgekocht door een onbekende koper in veilinghuis Christie’s in Amsterdam. De koper betaalde 115.000 euro voor het kunstwerk, en het schilderij leverde daarmee veel meer op dan de 90.000 euro die het veilinghuis had voorspeld. Een ander schilderij van Mondriaan, Boerderij onder eikenbomen, zou eveneens geveild worden. De minimumprijs voor dit kunstwerk werd echter niet gehaald, en het schilderij ging terug naar de eigenaar.

De oude molen bij de Oele werd door Mondriaan geschilderd rond 1907. In deze periode schilderde Mondriaan veel landschappen, en op het geveilde schilderij is dan ook een molen te midden van een Nederlands landschap te zien. Het kunstwerk laat volgens het veilinghuis duidelijk zien hoe de schilder zijn eerste stappen zette op weg naar abstractie. In het schilderij laat Mondriaan namelijk veel details en diepte weg.  

Rubrieken: 

Landen: 

Personen: 

Hitler profiteerde van gevangenis straf

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór vrijdag 1 december 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

De Evacuatie uit Duinkerken, 1940

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór vrijdag 1 december 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Wereldwonder: de vuurtoren van Alexandrië

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór vrijdag 1 december 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!