Geen afbeelding beschikbaar

Slag om Arnhem verwerkt in stripboekvorm

Volgende week donderdag 30 augustus vindt in het Airborne Museum de presentatie van het stripboek ‘Hotel Hartenstein’ plaats. Het is het tweede deel in een nieuwe stripboekenserie over de geschiedenis van de Slag om Arnhem in 1944. ‘Hotel Hartenstein’ richt zich op de verhalen van de militairen en burgers in en rondom Oosterbeek, de locatie van het hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart in september 1944.

De stripboekenserie over de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog bestaat uit een uniek samenwerkingsproject tussen het Airborne Museum en Studio Vaessen. Vorig jaar september verscheen het eerste deel in de reeks, getiteld ‘De Brug’. Hierin werd onder meer het verhaal verteld van John Frost en zijn mannen, die de verantwoordelijkheid hadden om de verkeersbrug over de rivier de Rijn te verdedigen tegen de Duitsers.

Het tweede deel, ‘Hotel Hartenstein’, gaat hierop verder en toont onder meer hoe de Britse parachutisten zich terugtrekken naar Oosterbeek, om zo een bruggenhoofd te vormen voor de optrekkende troepen vanuit het zuiden. De makers van de reeks benadrukken dat de stripboeken serie uiterst serieus is bedoeld. “De zaken worden niet mooier voorgesteld dan ze waren en oorlog is niet bepaald fraai”, aldus een woordvoerder van het Airborne museum. De ‘graphic novels’ zijn dan ook bedoeld voor een publiek van 12 jaar en ouder.

Meer informatie over de stripboekenreeks rondom de Slag van Arnhem is te vinden in het persbericht van het Airborne museum en op de bijbehorende website.

Rubrieken: 

Landen: 

Tijdperken: 

Leidens Ontzet 450 jaar geleden

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 15 augustus 23:59 u. een abonnement.

Buffalo Bill op tournee

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 15 augustus 23:59 u. een abonnement.

Het ‘masterplan’ van Montgomery

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 15 augustus 23:59 u. een abonnement.

Special: Operatie Market Garden | 80 jaar geleden

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 15 augustus 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.