Win het boek '1940: leven in bezet Nederland'

Als je vóór donderdag 13 augustus een jaarabonnement op Geschiedenis Magazine neemt of weggeeft, maak je kans op het rijk geïllustreerde boek 1940: leven in bezet Nederland. Geschiedenis Magazine verloot maar liefst 75 exemplaren, dus de kans dat je wint is groot!

1 jaar voor slechts € 37,50 én cadeaus t.w.v. € 75,-

1 jaar voor slechts € 37,50 én 2 documentaires van Terry Jones én een entreebewijs voor het Archeon

 

1940

 

Over dit boek

In de nacht van 9 op 10 mei 1940, om 3.55 uur, steekt de Duitse hoofdmacht de Nederlandse grens over. Op hetzelfde moment worden in het westen van het land doelen door de Luftwaffe gebombardeerd. De Duitse inval in Nederland is begonnen. Vijf dagen later, na het bombardement op Rotterdam, geeft het Nederlandse leger zich gewonnen. Nederland is bezet gebied. De regering en de Koninklijke familie zijn naar Engeland gevlucht. Wat nu? Wat betekent de bezetting voor de negen miljoen inwoners van ons land?

1940 gaat over de Duitse bezetting en het dagelijks leven in het eerste oorlogsjaar. De gebeurtenissen worden nauwkeurig beschreven. De mobilisatiemaanden van 1940, de Duitse inval en het verloop van de strijd, de capitulatie en de komst van de Duitse troepen. Hoe werd het nieuwe bestuur ingericht? Wat was het effect op de bevolking van de Duitse aanwezigheid en maatregelen?

1940 is het eerste deel van een zesdelige serie over Nederland in de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen voor het dagelijks leven. Deze serie wordt gemaakt in samenwerking met het NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.

Auteur: Wichert ten Have, uitgever: Unieboek BV, 272 bladzijden, rijk geïllustreerd, winkelwaarde € 19,99

Met veel niet eerder gepubliceerd foto’s uit de archieven van het NIOD.

Meer over dit boek

De 75 exemplaren van dit boek worden verloot onder diegenen die voor donderdag 13 augustus een jaar)abonnement nemen of weggeven op Geschiedenis Magazine. Winnaars krijgen het boek thuisgestuurd na betaling van hun abonnementsgeld. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

 

Rubrieken: 

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.