WINACTIE: D-Day, Normandy 1944 in het Omniversum

Dit jaar viert Nederland 70 jaar bevrijding. Omniversum haakt op dit bijzondere jaar in met de film D-Day, Normandy 1944. De ingrijpende gebeurtenis op 6 juni 1944 vormt een ommekeer in het verloop van de Tweede Wereldoorlog en luidde het begin van het einde in. Lang niet iedereen kent de details van Operatie Overlord. De film D-Day, Normandy 1944 brengt de slag om Normandië op bijzondere en gedetailleerde wijze in beeld en is nu exclusief te zien in Omniversum, Den Haag.

Deze actie is afgelopen!

Invasie van Normandië – D-Day

Op 6 juni 1944 probeerden Amerikaanse troepen de kust van Omaha Beach te bereiken, het begin van operatie Overlord. Het was het startschot van D-Day: de geallieerde invasie in het door Duitsland bezette West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omaha Beach was naast Utah-, Gold-, Juno- en Swordbeach één van de vijf landingzones voor de geallieerde invasie van Normandië. Om het strand te bereiken moesten de soldaten echter eerst dertig meter door ondiep water lopen. Een groot deel daarvan stierf al binnen tien minuten na het neerlaten van de landingskleppen of raakte gewond.

Eenmaal op het strand aangekomen moesten de soldaten zich verdedigen tegen hevig machinegeweervuur van de Duitsers. De Duitsers waren goed voorbereid en hadden tal van obstakels geplaatst: vooral de kustlijn was voorzien van landmijnen. Daarnaast konden de Duisters zich makkelijk verschuilen in bunkers die bovenop de ruim dertig meter hoge kliffen waren gesitueerd, en hadden zij een ruim schootsveld door het langzaam afhellende strand.

De Amerikanen hadden het zwaar te verduren, maar uiteindelijk lukte het om door de Duitse linies te breken. De invasie in Normandië betekende het begin van de bevrijding van West-Europa.

Win kaarten voor de film!

IsGeschiedenis geeft 5 x 2 entreebewijzen weg! Wil jij D-Day, Normandy 1944 niet missen? Vul dan vóór vrijdag 6 maart het formulier in en maak kans op twee gratis entreebewijzen!

Vul onderstaand formulier in en win!
Winnaars krijgen reactie per mail.
[gravityform id="15" name="Winactie"]

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!