-

Ideeën bijeenkomst Romeinse Limes, 7 februari

Voor iedereen die interesse heeft in de Romeinse historie organiseert KNHM in samenwerking met de Stichting Romeinse Limes Nederland en de Nederlandse Limessamenwerking ‘Mijn Limes 2015’, een wedstrijd ter bevordering van burgerinitiatieven rondom de Romeinse Limes. Speciaal voor initiatieven in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, de provincies waar de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk doorheen loopt.


Ken jij mensen die de historie zichtbaar willen maken op een actuele manier? Ken je personen die verweven zijn met de Romeinse tijd? Ken jij personen die de Romeinse Limes reuze interessant vinden? De wedstrijd Mijn Romeinse Limes is dan echt wat voor jou. Voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp en de wedstrijd, maar geen concreet projectidee heeft, organiseert KNHM een ideeënbijeenkomst op 7 februari. Samen brainstormen over wat jij kunt doen om de Romeinse Limes zichtbaarder te maken.


Van idee naar concreet plan


Op zaterdag 7 februari van 10.00-13.00 uur organiseert KNHM een bijeenkomst waarin KNHM adviseurs geïnteresseerden helpen/adviseren om een inschrijving voor Mijn Limes vorm te geven, of een huidige inschrijving nog meer inhoud te geven. Dus heb je raakvlakken met dit onderwerp, maar geen concreet projectidee, kom dan langs op 7 februari en we gaan samen brainstormen. En wie weet maak jij kans op € 1.000,- als je het projectdoel binnen een jaar behaald.


Aanmelden ideeënbijeenkomst


Verwijs je kennissen naar ons door, of meld je vóór 31 januari aan via het aanmeldformulier. “Realisatie van een historische moestuin, verzorgen van een publieke archeologische opgraving of de organisatie van een Romeins toneelstuk; allemaal ideeën die mee kunnen doen met de wedstrijd Mijn Limes 2015.”


Inschrijven voor de wedstrijd


Heb je al wel een concreet projectidee, dan kun je je project hier direct voor de wedstrijd aanmelden. Inschrijven kan van tot en met 28 februari 2015. Elke groep die graag zelf iets in haar leefomgeving wil verbeteren zodat de Limes meer zichtbaar en verrijkt wordt, kan zich inschrijven. Wel moeten de projecten uitgevoerd worden in de provincie Zuid-Holland, Utrecht of Gelderland.


Selectie


Op 28 maart 2015 wordt een startbijeenkomst georganiseerd. De burgerinitiatieven met de beste ideeën kunnen hier hun project presenteren. Uit deze groepen kiezen de Mijn Limesadviseurs welke projecten worden toegelaten tot de wedstrijd. Je hoort uiterlijk 16 maart of je bent uitgenodigd voor de startbijeenkomst. _MG_1786


Uitvoering projecten


Tijdens de uitvoeringstermijn, van april 2015 tot en met maart 2016, gaan de deelnemers aan de slag om hun project te realiseren. KNHM staat klaar als coach met de benodigde deskundigheid en contacten. Daarnaast hebben deelnemers veel aan elkaar. Via www.knhm.nl/mijnlimes delen zij ervaringen. Immers, veel projecten doorlopen dezelfde stappen. Het is mooi om te zien hoe deze samenwerking iedereen verder helpt!


Feestelijke prijsuitreiking


Wordt jouw groep toegelaten tot de wedstrijd en lukt het jullie het project te realiseren binnen een jaar? Dan worden jullie, tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het voorjaar van 2016, beloond met een predicaat en €1.000. Daarnaast krijgen de drie beste projecten een extra blijk van waardering. De drie extra prijzen zijn: 1e prijs €2.000, 2e prijs €1.500 en 3e prijs €1.000. Deze prijzen gaan naar de projecten die opvallen door bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad, originaliteit of sublieme organisatie.


Partners


KNHM is organisator van de wedstrijd. De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Romeinse Limes Nederland en de Nederlandse Limessamenwerking. ARCADIS is partner van KNHM en de wedstrijd Mijn Limes 2015. De expertise van het advies- en ingenieursbureau is beschikbaar voor burgerinitiatieven die meedoen met Mijn Limes. ARCADIS geeft zo invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Meer informatie over het inschrijven en de wedstrijd is te vinden op www.knhm.nl/mijnlimes

Special: Echt nep / maand van de geschiedenis

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

De iconische Guldensporenslag

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

nu in de winkel

Het nieuwe nummer is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Kinderwetje van Van Houten 1874

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

De ‘Great White Fleet’: Amerikaans spierballenvertoon

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.