Home » Reportage
Visum Egypte

Geschiedenis ontrafelen in Egypte start met een visum

Wat is er leuker dan lezen over de geschiedenis van Egypte? Juist, zelf naar Egypte reizen. Maar dan moet je wel eerst even een visum voor Egypte aanvragen.

Geschiedenis ontrafelen in Egypte start met een visum

Natuurlijk is het heerlijk om thuis vanaf de bank, met de laptop op schoot, één van de vele artikelen op IsGeschiedenis te lezen over het oude Egypte. Maar is het niet nog veel interessanter om op expeditie te gaan en Egypte zelf te verkennen? Dien direct een aanvraag in voor het Egyptische toeristenvisum en ga op avontuur!

Voor vertrek het visum Egypte aanvragen

Na aankomst in Egypte meteen door naar de Piramide van Gizeh, het enige bouwwerk van de Zeven wereldwonderen dat nog bestaat? Zorg dan dat je niet eerst eindeloos in de rij hoeft te staan bij de paspoortcontrole. Sinds enkele jaren is dat namelijk niet meer nodig; het visum voor Egypte kan namelijk al voor vertrek worden geregeld. Daarmee kun je de tijd tussen de landing en het verlaten van het Egyptische vliegveld enorm verkorten.

Hoe werkt dat online aanvragen dan?

Om in aanmerking te komen voor de online aanvraagprocedure van het visum voor Egypte is het noodzakelijk al voor vertrek een overnachting te hebben vastgelegd in Egypte. De eerste overnachtingsplaats dient namelijk ingevuld te worden in het online visum-aanvraagformulier. Ook is het belangrijk vooraf te controleren of het paspoort nog minimaal acht maanden geldigheid over heeft op het moment van aankomst. Check, dubbelcheck! In orde? Dan kan het visum Egypte worden aangevraagd, dat kan eenvoudig via VisumBuitenland.nl.

Moet ik na het aanvragen nog ergens voor zorgen?

Zodra de aanvraag voor het Egyptische visum is ingediend wordt deze in behandeling genomen door de immigratiedienst in Egypte. Meestal wordt de aanvraag verwerkt binnen een paar werkdagen. Er kan af en toe nog wel eens wat vertraging ontstaan, dus probeer het visum zo ver mogelijk voor vertrek aan te vragen. Als de aanvraag is goedgekeurd wordt dit direct bevestigd per e-mail en sms. Het visum kan dan worden gedownload en uitgeprint. Neem het mee naar Egypte, want hier wordt bij aankomst naar gevraagd.

Aanvullende voorwaarden

Vrijwel elke toerist kan met een online verkregen visum naar Egypte reizen. Toch is het verstandig voor het aanvragen even te controleren of aan alle voorwaarden wordt voldaan. Bijvoorbeeld als kinderen meereizen, maar niet beide ouders, of als niet alle reizigers een Nederlands paspoort bezitten kan het handig zijn om even de website met de visumregels voor Egypte te lezen.

https://www.youtube.com/watch?v=DK6OoQDggjk

Ook interessant: 

Partners: 

Meteen op de hoogte van de nieuwste historische verhalen!

Ontdek Geschiedenis Magazine!

Lees Archeologie Magazine

Lees de special in het komende nummer van Archeologie Magazine. Neem vóór vrijdag 19 februari 16:00 u. een abonnement.

Lees Archeologie Magazine

Lees de special in het komende nummer van Archeologie Magazine. Neem vóór vrijdag 19 februari 16:00 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. Het is gratis!