Buckingham Palace. Foto Hulki Okan Tabak via Unsplash.

Buckingham Palace

Koningin Elizabeth gaat niet meer in het historische Buckingham Palace wonen, maar in Winstor Castle. Dit is voor veel mensen een schok omdat het paleis zo erg geassocieerd wordt met het Britse koningshuis. Niet alle leden van het koningklijk huis zijn er echter dol op.

Buckingham Palace

De kern van wat tegenwoordig Buckingham Palace vormt, werd in 1705 gebouwd voor de hertog van Buckingham. De Britse koning George III kocht het in 1761 als persoonlijke residentie voor zijn vrouw Charlotte. Vanaf dat moment is het in handen gebleven van de koninklijke familie. In de negentiende eeuw werd de bestaande kern uitgebreid door verschillende architecten. Zij vormden drie vleugels rond een binnenhof. Vanaf de bestijging van de troon van koningin Victoria in 1837 werd Buckingham Palace de officiële koninklijke residentie.

Toeristische attractie

De laatste aanpassingen aan het paleis werden aan het begin van de twintigste eeuw gedaan. Zo is bijvoorbeeld het balkon waarop de koninklijke familie het volk toezwaait in deze periode toegevoegd. De wisseling van de wacht bij Buckingham Palace is tegenwoordig uitgegroeid tot één van de grootste toeristische attracties van Londen. Hoewel Buckingham Palace een enorme hoeveelheid kunst uit de Koninklijke Collectie herbergt, is het geen museum. Kroonprins Charles zou hier volgens geruchten verandering in willen brengen zodra hij de Britse troon bestijgd.

Bronnen

Ook interessant: 

Landen: 

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Geschiedenis magazine 3 van 2024 nu in de winkel

Het derde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.