Buckingham Palace

Een journalist van de BBC bracht vandaag naar buiten dat de Britse kroonprins Charles de residentie van zijn moeder in een museum wil veranderen. Zelf zou hij Windsor Castle als residentie willen gaan gebruiken, in plaats van het gebruikelijke Buckingham Palace. Een woordvoerder van Charles ontkent de beweringen.

Buckingham Palace

De kern van wat tegenwoordig Buckingham Palace vormt, werd in 1705 gebouwd voor de hertog van Buckingham. De Britse koning George III kocht het in 1761 als persoonlijke residentie voor zijn vrouw Charlotte. Vanaf dat moment is het in handen gebleven van de koninklijke familie. In de negentiende eeuw werd de bestaande kern uitgebreid door verschillende architecten. Zij vormden drie vleugels rond een binnenhof. Vanaf de bestijging van de troon van koningin Victoria in 1837 werd Buckingham Palace de officiële koninklijke residentie.

Toeristische attractie

De laatste aanpassingen aan het paleis werden aan het begin van de twintigste eeuw gedaan. Zo is bijvoorbeeld het balkon waarop de koninklijke familie het volk toezwaait in deze periode toegevoegd. De wisseling van de wacht bij Buckingham Palace is tegenwoordig uitgegroeid tot één van de grootste toeristische attracties van Londen. Hoewel Buckingham Palace een enorme hoeveelheid kunst uit de Koninklijke Collectie herbergt, is het echter geen museum. Hier zou prins Charles dus verandering in willen brengen.

Landen: 

Neem nu een abonnement en krijg schitterende cadeaus!

Meteen op de hoogte van de nieuwste historische verhalen!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. Het is gratis!

Ontdek Geschiedenis Magazine!

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de de geschiedenis van Amsterdam.