Geen afbeelding beschikbaar

Feest in Peru op 2360 meter hoogte

Peru viert deze week dat de Incastad Machu Picchu 100 jaar geleden werd herontdekt. Afgelopen donderdag werd dit groots gevierd, met veel optredens en een spectaculaire lichtshow. Deze viering is een van de hoogtepunten van ‘het jaar van de ontdekking van Machu Picchu voor de wereld’, zoals 2011 in Peru is gedoopt.

De Amerikaanse historicus en schatgraver Hiram Bingham deed in 1911 onderzoek naar de Incapaden in de omgeving van Cuzco. Hij stuitte toen op Machu Picchu.  Eigenlijk had de herdenking op 24 juli gehouden moeten worden, toen  kwam Bingham in 1911 in Machu Picchu aan, maar de Peruaanse regering besloot de herdenking op 7 juli te houden.  Op deze dag werd Machu Picchu in 2007 uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. De stad is bijzonder omdat hij goed bewaard is gebleven. De Spanjaarden, die in de 16e eeuw het huidige Peru veroverden, hebben de Incastad namelijk nooit ontdekt, waardoor hij niet vernietigd is.

Landen: 

Tijdperken: 

Onderwerpen: 

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.