Buraq Mohammed Hemelvaart

Hemelvaart Mohammed

Dit is een verouderd artikel. Een recenter artikel over hetzelfde onderwerp is hier te vinden.

Mohammed reed op het hemelse dier Buraq door de nacht, een nachtreis op weg naar profeten en zijn god. Niet alleen het christelijke geloof kent een hemelvaart. Ook bij het islamitische geloof wordt er gesproken over een bezoek aan de hemel. De Hemelvaart van Mohammed wordt vandaag gevierd.  

Op deze nacht verscheen de engel Gabriël aan Mohammed. Hij mocht die nacht het hemelse dier Buraq bestijgen en met Gabriël naar de Hemel en Jeruzalem afreizen in het jaar 621 van de Christelijke jaartelling. De Hadith beschreef Buraq als volgt: “Een wit en lang dier, groter dan een ezel, maar kleiner dan een muilezel. Volgens de verhalen bad Mohammed die nacht met profeten en sprak hij zelfs met god.

God sprak met hem en zei dat moslims vijftig keer per dag de Salat, een ritueel gebed, moeten bidden. Op aandringen van profeet Musa, bij de Christenen bekend als Mozes, keerde hij twee keer terug naar God totdat het aantal uiteindelijk was vastgesteld op vijf. Na zijn gesprek keerde hij weer terug op aarde. Vandaag staan moslims stil bij de tocht van Mohammed naar de hemel, waarbij dus de regels van het gebed werden vastgelegd.

Afbeeldingen:

Ook interessant: 

Rubrieken: 

Personen: 

Religie: 

Tijdperken: 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. Het is gratis!

Meteen op de hoogte van de nieuwste historische verhalen!

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de de geschiedenis van Amsterdam.

Deze bijzonder collectie, met bruiklenen van het Rijksmuseum, is verlengd t/m 13 september 2020.

Ontdek Geschiedenis Magazine!

Neem nu een abonnement en krijg schitterende cadeau's!