Bonifatius

Bonifatius werd als Winfried geboren in het zuidwesten van Engeland, rond 673. Het deel van Engeland waar hij opgroeide, was in die tijd al overwegend christelijk, terwijl mensen in sommige andere delen van Europa nog in natuurgodsdiensten geloofden. Bonifatius sloot zich al op 7-jarige leeftijd aan bij een klooster, in Exeter. Toen hij dertig jaar oud was, werd hij priester. Gedurende de 7e eeuw was de verspreiding van het christelijk geloof op gang gekomen. Bonifatius wilde graag een rol in dit kersteningproces spelen en vertrok daarom in 716 voor het eerst naar Friesland, omdat zij nog een Germaanse godsdienst aanhingen. Het lukte hem niet om de Friezen te bekeren. 

Nieuws - 18 nov 2016

Er staat weer een nieuwe bijdrage van Historisch Tijdschrift Groniek online!

Bonifatius
Archief - 18 nov 2016

Bonifatius is dood, en dat zullen we weten ook. Overal worden congressen georganiseerd en allerlei groepen hebben 'iets' met de middeleeuwse heilige.

Bonifatius vermoord
Nieuws - 3 sep 2012

Op ongeveer 80-jarige leeftijd reist Bonifatius naar Utrecht, om zich opnieuw aan de zending onder de Friezen te wijden. Op 5 juni 754 werd hij vermoord.

Bonifatius
Archief - 20 mei 2011

Heel wat schoolkinderen hebben het in hun hoofd moeten stampen: 754: Bonifatius bij Dokkum vermoord. Waarvoor stond en staat Bonifatius eigenlijk?

Abonneren op Bonifatius