djakarta 1946

Win kaarten voor de film Djakarta 1946

Meedoen kan tot en met 14 april 2025

In de chaotische nasleep van de Tweede Wereldoorlog roept Indonesië zijn onafhankelijkheid uit. Een nieuwe toekomst gloort aan de horizon, maar die hoop vervliegt al snel wanneer de Nederlanders terugkeren. De strijd om vrijheid is nog lang niet gestreden. De film Djakarta 1946 vertelt het verhaal van Isa, die in deze situatie zijn gezin moet zien te onderhouden.

Voormalig vrijheidsstrijder Isa krijgt de opdracht een hooggeplaatste Nederlandse official te vermoorden. Samen met zijn medestrijder Hazil begeeft hij zich al snel diep in het hart van de koloniale elite in Jakarta. Terwijl de spanningen oplopen en Isa worstelt met zijn keuzes, komt ook zijn huwelijk met Fatimah verder onder druk te staan — vooral wanneer Hazil zijn kans ziet om Fatimah voor zich te winnen.

Deze indringende historische thriller toont de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog door de ogen van zij die zich volledig inzetten voor een nieuwe toekomst. In een sfeer vol dreiging, politieke intrige en innerlijke strijd belicht filmmaker Mouly Surya (Marlina the Murderer in Four Acts) een zeldzaam perspectief op de Nederlandse koloniale overheersing en de pijnlijke weg naar vrijheid. De film was de slotfilm van het International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Djakarta 1946 draait vanaf 17 april 2025 overal in Nederland in de bioscopen. IsGeschiedenis mag  in samenwerking met Film Incompany kaarten weggeven voor deze film!

Hoe maak je kans?

We mogen de kaarten verloten. Het enige dat je hoeft te doen is je aanmelden via het winactieformulier, onder vermelding van Djakarta 1946. 

Doe mee

djakarta 1946

Voorwaarden

  • Deze actie loopt van 9 april 2025 tot en met 14 april 2025.
  • Vul op het formulier in dat je meedoet aan de winactie ‘Djakarta 1946'
  • Alleen goed ingevulde formulieren dingen mee. Het gaat om een verloting, een foto of antwoord is niet nodig.
  • Winnaars ontvangen bericht
  • Maximaal één inzending per persoon
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd, winnaars ontvangen bericht
  • Inzendingen mogen onder naamsvermelding worden gebruikt door IsGeschiedenis en de partner die de prijs verstrekt voor uitingen op sociale media en de website.
  • Door mee te doen aan de wedstrijd geef je IsGeschiedenis toestemming om je (email)adres met de verstrekker van de prijs te delen, zodat de prijs of prijzen verzonden kunnen worden.