Liberia

Kindsoldaten burgeroorlog liberia
Nieuws - 8 dec 2017

Charles Taylor was van 1997 tot 2003 president van Liberia. Hij droeg bij aan de bloederige burgeroorlogen in zijn eigen land en buurland Sierra Leone.

Nieuws - 12 okt 2016

De ‘Scramble for Africa’ is de periode van grofweg 1880 tot 1914 waarin Afrika in razend tempo verdeeld werd tussen de Europese grootmachten, met name Groot-Britannië en Frankrijk.

Nieuws in Liberia
Nieuws - 23 mei 2016

Tegenwoordig leest men het laatste nieuws op de vele nieuwssites op internet of in de krant. Vóór de 17e eeuw werd nieuws opgehangen en voorgelezen.

Nieuws - 9 mei 2014

De Liberiaanse oud-president Charles Taylor heeft een klacht ingediend tegen staatssecretaris van justitie Fred Teeven.

Nieuws - 29 nov 2012

William Tubman wordt gezien als de vader van het moderne Liberia en heeft geprobeerd van het land een echte eenheid te maken

Nieuws - 13 nov 2012

Diefstal en verkoop van bloeddiamanten en -mineralen droeg in de afgelopen 20 jaar in grote mate bij aan burgeroorlogen en conflicten in Afrika

De vlag en het wapen van Liberia
Nieuws - 9 okt 2012

De inheemse bewoners van Liberia werden lang onderdrukt door de bevrijde slaven, die zich daar vestigden na de stichting van het land door de Amerikanen.

Nieuws - 5 dec 2011

“Consumenten kunnen er nog steeds niet van op aan dat hun diamanten niet van onderdrukkende regimes komen.” Dit stelt de directeur van Global Witness. Deze mensenrechtenorganisatie stapt uit het Kimberley Process, een organisatie die de verspreiding van bloeddiamanten moet tegengaan. Volgens Global Witness worden er nog te weinig landen bestraft ondanks dat zij bloeddiamanten verkopen.

Abonneren op Liberia