21 januari jarig: Paula Hitler, Christian Dior en Telly Savalas
Zijn familie wil dat hij diplomaat wordt, maar zijn interesses liggen op het artistieke vlak. De mode wereld interesseert hem het meest. Terwijl zijn zus opgepakt wordt door de Gestapo als Franse verzetsstrijder, ontwerpt hij kleding voor de vrouwen van Nazi officieren. Christian Dior werd geboren op 21 januari 1905.
Paula Hitler (1896-1960) was de zus van Adolf Hitler. Op tienjarige leeftijd waren haar beide ouders overleden. Ze had alleen nog een broer, genaamd Adolf. Op latere leeftijd verhuisde ze naar Wenen, om daar te werken als secretaresse. In die tijd had ze niet veel contact met haar broer, die toen probeerde aan de bak te komen als schilder. Toen haar broer machtig werd in Duitsland, verzocht hij Paula om haar naam te veranderen, om incognito te blijven. Ze heette vanaf dat moment Paula Wolff. Er is bewijsmateriaal gevonden dat erop duidt dat Paula sterke Duits-nationalistische ideeën koesterde, maar ze is nooit actief geweest in de politiek en geen lid geworden vande Nazi partij. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd ze in bewaring genomen door de Amerikaanse inlichtingendienst. Van de Holocaust beweerde zij niets van te weten. Ze werd weer vrijgelaten en leefde verder in Wenen, waar ze werkte in een winkel. Na 1952 leefde ze afgezonderd in Berchtesgaden in Duitsland. Ze werd verzorgd door oude leden van de SS en ingewijden van haar broer, die nog leefden. Paula Hitler stierf op 1 juni 1960.
Christian Dior (1905-1957) werd geboren op 21 januari 1905 in Granville, een dorpje nabij de Franse kust. Hij was de zoon van een rijke producent van kunstmest. Zijn familie wilde dat hij een diplomaat zou worden, maar Christian wilde graag artistiek werk verrichten. In het begin, om wat bij te verdienen, verkocht hij schetsen van mode-ontwerpers op papier, voor 10 cent per stuk. Hij verliet school in 1928 en kreeg wat geld van zijn vader om een kunstgalerij te openen. Samen met een vriend verkocht hij allerlei werken, zelfs van Pablo Picasso. Na een financiële ramp van zijn vader moest Christian de galerij sluiten. Vervolgens werkte hij gedurende de jaren ‘30 en ‘40 met mode ontwerper Robert Piguet. Tijdens de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog, werkte hij voor het bedrijf Lelong, en produceerde hij kleding voor de vrouwen van Nazi officieren en Franse collaborateurs. Terwijl Christian kleding ontwierp voor de Nazi vrouwen, sloot Catherine, zijn zus, zich aan bij het Franse verzet. Ze werd gevangen genomen door de Gestapo en afgevoerd naar concentratiekamp Ravensbrück. Na de oorlog, op 16 december 1946, stichtte Christian Dior zijn eigen modehuis. Hij werd een zeer populair ontwerper en velen prezen zijn werk. Parijs werd voornamelijk dankzij zijn toedoen het centrum van de mode na de Tweede Wereldoorlog. Christian Dior stierf op 23 oktober 1957.
Telly Savalas (1922-1994) was een Amerikaanse acteur en zanger van Griekse oorsprong. Zijn familie bestond uit immigranten uit Griekenland. Savalas werd geboren op 21 januari 1922 en leerde in eerste instantie enkel Grieks spreken. Zijn eerste baantje na zijn middelbare schooltijd was als reddingswacht. Eenmaal ging het mis: een man verdronk en het lukte Savalas niet om hem te redden. Dit voorval achtervolgde hem de rest van zijn leven. Na een studie Engels, media en psychologie raakte hij in de ban van de nieuwe media en acteren. In 1959 kreeg hij zijn eerste rol. Vanwege zijn bijrol in de film Birdman of Alcatraz in 1962 ontving hij een Oscar nominatie voor beste bijrol. Een andere bekende film waarin hij speelde was The Dirty Dozen (1967), waarin hij de rol vertolkte van een maffe religieuze en sadistische fanaat. Nu is de man vooral nog bekend van wege zijn rol als Ernst Blofeld in de James Bond-film On Her Majesty’s Secret Service. Naast acteren, was hij ook graag zanger. Enkele van zijn nummers waren succesvol. Zijn versie van Some Broken Hearts Never Mend haalde de toplijsten in 1980. In het persoonlijke leven was hij actief bezig in de Grieks-Orthodoxe Kerk. Savalas stierf op 22 januari 1994 aan de gevolgen van kanker.