7 september jarig: Elisabeth I, Willem Bilderdijk en Albert Plesman
Op het eerste gezicht hebben deze drie personen vrijwel niks met elkaar gemeen. Behalve dat ze allemaal zijn geboren op 7 september.
Koningin Elisabeth I (1533-1603) was koningin van Engeland. Als deVirgin Queen (de maagdelijke koningin) regeerde ze vanaf 17 november 1558 tot aan haar dood op 24 maart 1603. Ze werd geboren op 7 september in Greenwich. Ze was de dochter van koning Hendrik VIII en zijn tweede vrouw Anna Boleyn. Het stel was getrouwd in 1532 na een echtscheiding van Hendrik met zijn eerste vrouw Catharina van Aragon. Het betekende een breuk met de Rooms katholieke kerk in Rome. De katholieke kerk erkende de echtscheiding niet en beschouwde Elizabeth als een bastaard. Elizabeth kreeg door de breuk in tegenstelling tot haar halfzus Maria uit het eerste huwelijk van haart vader een protestantse (anglicaanse) opvoeding. Hendrik overleed in 1547, gevolgd door zijn enige zoon Eduard VI in1553. Maria besteeg de troon tot aan haar dood. Haar overlijden liet echter niet lang op zich wachten en in 1558 stierf zij kinderloos. Elizabeth I was de enige troonopvolgster en werd koningin over een religieus verdeeld Engeland vanaf 17 november 1558 tot aan haar dood in 1603.
Willem Bilderdijk (1756-1831) was een Nederlands geschiedkundige, dichter en advocaat. Hij werd geboren op 7 september 1756 in Amsterdam. Al jonge leeftijd had hij last van: "gonzingen in het hoofd van vermoeidheid van denken ontstaan". Hij leed zijn hele leven aan depressies en waanideeën. Toen hij op zijn zesde jaar werd hij getroffen door een beenvliesontsteking en moest door een medische fout binnen blijven en leefde afgesloten van zijn leeftijdsgenootjes. In de tien jaar dat hij leefde binnen de muren van zijn huis wijdde hij zich aan studie, tekenen en schrijven. Hij werd, tot tegenzin van zijn vader, een bekend dichter. Al in 1776 bekroonde het Leidse dichtgenootschap "Kunst wordt door Arbeid Verkreegen" zijn vers over de "Invloed van de dichtkunst op het staetsbestuur" met de gouden medaille. Hij was inmiddels het huis ontvlucht, ging rechten studeren in Leiden en werd advocaat in Den Haag. Bij de Franse inval in de Nederlanden ontvluchtte hij het land, waarna hij in 1806 als vijtigjarige terugkeerde ging hij les geven aan Lodewijk Napoelon en werkte aan de totstandkoming van de Koninklijke Bibliotheek. Bilderdijk bleef zich zijn hele leven door ziek en ongelukkig voelen en zocht zijn toevlucht in Opium. Hij stierf uiteindelijk in 1831 op vijfenzeventig jarige leeftijd en liet een groot oeuvre na.
Albert Plesman (1889-1953) was een Nederlandse luchtvaartpionier en oprichter van de KLM. Hij werd geboren op 7 september 1889 als zoon van een eierhandelaar in Den Haag. Als officier van de gemobiliseerde Nederlandse luchtstrijdkrachten was hij in 1915 gelegerd in Soesterberg. Na drie jaar haalde hij zijn militaire vliegbrevet. Hij werd na de Eerste Wereldoorlog medeorganisator van de Eerste Luchtvaart Tentoonstelling Amsterdam (ELTA). Maar liefst 80.000 bezoekers bezochten het evenement dat werd gehouden van 1 augustus tot 15 september 1919. Voor het grootschalige evenement werden expositiehallen gebouwd die later door Anthony Fokker gebruikt werden voor zijn nieuwe vliegtuigfabriek in Amsterdam-Noord. De grootschalige initiatieven aan het begin van de 20e eeuw op het gebied van de luchtvaart leidde uiteindelijk op 7 oktober tot de oprichting van de N.V. Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën (KLM). Plesman werd de eerste administrateur van de KLM. Na de Tweede Wereldoorlog werd Plesman benoemd tot president-directeur van de luchtvaartmaatschappij en onder zijn bewind kon het bedrijf de oorlogsschade te boven komen en opkrabbelen naar een bedrijf van allure. Plesman stierf in 1953 aan een vaatziekte.