DOMunder nieuwe naam ondergronds publiekscentrum Domplein

Op 12 januari 2014 zijn de nieuwe naam en het logo van het toekomstige publiekscentrum onder het Utrechtse Domplein onthuld. Het publiekscentrum gaat ‘DOMunder’ heten. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen van Utrecht bekendgemaakt.

Publiekscentrum Domplein

Het publiekscentrum DOMunder krijgt een omvang van 350 m2 en een diepte van bijna 5 meter. De entree komt in het hart van het Domplein, tussen Domtoren en Domkerk. Glazen vensters in de bestrating verbinden de werelden onder en boven het plein. Bezoekers ervaren de geschiedenis van het plein vanaf het moment dat de Romeinen rond 45 n. Chr. het castellum Traiectum bouwden. Centraal in het verhaal staat de tornado die in 1674 het schip van de Domkerk ruïneerde.

DOMunder

Het Domplein bevat resten van 2.000 jaar Nederlandse geschiedenis. Op dit moment vinden er op het plein opgravingen en archeologisch onderzoek plaats. In het publiekscentrum zullen de resultaten van de opgravingen te zien zijn. Op 2 juni 2014 opent DOMunder haar deuren.

Kijk voor meer informatie op www.initiatiefdomplein.nl.

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

Tijdperken: 

Meteen op de hoogte van de nieuwste historische verhalen!

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de de geschiedenis van Amsterdam.

Verhalen over het herinneringserfgoed
Standbeelden, Gedenkzuilen, Plaquettes, Borstbeelden en Gedenkstenen door Eric Kastelein 

Neem nu een abonnement en krijg schitterende cadeaus!

75 jaar atoombom

Van 25 september 2020 t/m 17 januari 2021 toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘De bom. 75 jaar na Hiroshima en Nagasaki’. Wat zijn de gevolgen van de atoombom op de mensen en de omgeving?