Geschiedenis in een nieuw jasje
Al jaren is Geschiedenis Magazine een van de meest gelezen geschiedenisbladen van Nederland. Niet zo gek natuurlijk aangezien het boordevol staat met leuke artikelen, interessante weetjes en alle ins en outs over onze geschiedenis. Vanaf komende editie is het bekende oude uiterlijk ook geschiedenis en ligt er een spetterend “nieuw” magazine klaar!
Nieuw jasje vol geschiedenis
In het vernieuwde magazine blijft de inhoud ongeëvenaard interessant maar is het uiterlijk dusdanig veranderd zodat de geschiedenis echt ervaren kan worden en de personages uit het verleden bijna tot leven lijken te komen! We willen natuurlijk nog niet te veel weggegeven maar je kan hierboven de cover al zien. Word nu abonnee en verzeker jezelf van het vernieuwde Geschiedenis Magazine!
In het komende nummer
Zo werd Willem III de allerrijkste van de Republiek
Prins Willem III was als jongen allesbehalve rijk. In het Stadhouderloos Tijdperk stond hij onder curatele en kreeg hij een karige toelage van de regenten. Het tij keerde echter in het chaotische Rampjaar 1672…
De bed-in van John Lennon en Yoko Ono, 1969
Weet je het nog, John Lennon van de Beatles en zijn vrouw Yoko Ono in lieve witte pyjama’s met bloemen- en fruitmanden in bed? Het doel: de wereldvrede bevorderen. Hoe nieuw was de bed-in eigenlijk?
De tragische tsaar Alexander II
Een enorme knal doorbrak in 1880 de winterse stilte van St Petersburg. De Gele Eetzaal van het Winterpaleis was het doelwit van een terroristische aanslag. Tsaar Alexander II was ongedeerd maar het demonstreerde duidelijk hoe sommigen van deze monarchie af wilde. Maar waarom? Alexander was juist bezig met hervormingen.
BREXIT- Engeland kwam na iedere breuk met Europa terug
De Brexit wordt uitgesteld, gaat het wel door? Het zou niet de eerste keer zijn dat de Britten afscheid nemen van het Europese vasteland. Ze keerden in het verleden echter telkens weer terug. Wat dreef hen? Geschiedenis Magazine loodst u in vogelvlucht langs deze eeuwenoude knipperlichtrelatie.
De Hongerwinter
Samen met de toegenomen sterfte zorgde het grote tekort aan brandstof, materialen en vervoermiddelen begin 1945 voor een grote achterstand in begrafenissen. Heel West-Nederland kampte met dit probleem.
Oudheid: Pompeii
Nieuwe vondsten in Pompeii bevestigen dat mens noch dier op tijd kon wegkomen toen de Vesuvius in het jaar 79 uitbarstte. De opgravingen blijven fascineren. Archeologen ontdekken nog steeds iets nieuws en er komen jaarlijks miljoenen toeristen. Maar hoe lang kan het nog?
Ontvang dit nummer en de komende edities bij jou op de mat
Nog geen abonnee? Neem vóór donderdag 14 februari een abonnement om komend nummer te ontvangen.
Ook leuk als cadeau en verkrijgbaar in de winkel.