India

De geschiedenis van India aan de hand van zijn 5 mooiste bouwwerken

In India vindt men enkele van de meest wonderbaarlijke architectonische wonderen ter wereld. In dit artikel verdiepen we ons in de achtergrond van deze Indiase gebouwen. Om de adembenemende bouwwerken van dichtbij te kunnen zien, moet men in het bezit zijn van een visum India.

Visum india

1: De Taj Mahal

We beginnen natuurlijk beginnen met de Taj Mahal. Dit iconische gebouw is bekend in de hele wereld. Toeristen komen van heinde en verre naar het land om dit werelderfgoed te bezoeken. Het werd in de 17e eeuw gebouwd door keizer Shah Jahan en is een graftombe voor zijn geliefde vrouw. De Taj Mahal torent zo'n 70 meter de lucht in en is al van verre herkenbaar aan de parelwitte minaretten.

Visum india

2: De Tombe van Itimad ud-Daulah

Shah Jahan was niet de enige die een massieve graftombe bouwde voor zijn geliefde. De Tombe van Itimad Ud-Daulah werd gebouwd in opdracht van Nur Jahan, de gemalin van Jahangir, de Mughal heerser van India in die tijd. Het is een mausoleum voor haar ouders die in 1621 stierven, en de bouw werd voltooid in 1628. De tombe, gelegen in Agra, dateert van vóór de Taj Mahal, en algemeen wordt aangenomen dat het als een vroege blauwdruk fungeerde voor zijn beroemdere neef. 

Visum india

3: De Birla Mandir Tempel

Zowel de Islam als het Hindoeïsme zijn hoekstenen van de Indiase samenleving en er zijn vele tempels te vinden die gewijd zijn aan beide religies. De Birla Mandir Tempel in Jaipur behoort tot de laatstgenoemde. Het gebouw is relatief nieuw (gebouwd in 1988) en is gemaakt van zuiver wit marmer. De tempel is gewijd aan de god Vishnu, een van de belangrijkste goden in het Hindoeïsme, en zijn gemalin Lakshmi. Bezoekers kunnen de grote tuinen verkennen en zelfs de overblijfselen van de Birla familie bekijken. 

Visum India

4: Jahangir Mahal

Geen enkel gebouw is een beter voorbeeld van Mughal architectuur dan de Jahangir Mahal. Het paleis werd gebouwd als woonruimte voor de hindoevrouwen van het koninklijk huis. Het maakt deel uit van het enorme Agra Fort en wordt door velen als zijn mooiste kenmerk beschouwd. Door de kleuren lijkt het alsof het uit zand is opgetrokken. In de hallen van het gebouw zijn zowel hindoeïstische als islamitische hiërogliefen gegraveerd, en binnen bevindt zich de Hauz-i-Jahangiri, een bassin dat uit één massief stuk steen is gebouwd. Het werd gebruikt als reservoir voor rozenwater. 

Visum india

5: Jama Masjid

De Jama Masjid, of Jama Moskee, bevindt zich eveneens in Agra. Het gebouw, ook wel bekend als de Vrijdagmoskee, is een van de belangrijkste islamitische bezienswaardigheden in India en een populair bedevaartsoord voor moslims in India. Net als de Taj Mahal werd de Jama Moskee gebouwd in opdracht van Shah Jahan. Terwijl de Taj Mahal een graftombe was voor zijn vrouw, werd de Jama Masjid opgedragen aan zijn dochter Jahanara Begum. Meer dan 5000 arbeiders werkten gedurende 6 jaar aan dit bouwwerk. 

Reizen naar India: denk aan het visum

Natuurlijk kunnen beelden nooit de ware schoonheid van deze gebouwen weergeven. Om de geschiedenis van India aan de hand van deze fantastische bouwwerken te ontdekken, heeft men een visum India nodig. Het indienen van een aanvraag voor een visum voor India kan online via het digitale aanvraagformulier. Nederlandse  toeristen kunnen met het online toeristenvisum maximaal 180 dagen in het land verblijven, meer dan genoeg om alle hierboven genoemde gebouwen te bezoeken, vooral omdat de meeste ervan in Agra staan.

Er zijn wel enkele voorwaarden aan het visum India verbonden</a>. Zo mogen reizigers enkel op een aantal specifieke luchthavens arriveren, en bepaalde gebieden in India zoals Nagaland en Sikkim hebben speciale regels met betrekking tot reizen. Het visum wordt over het algemeen binnen een week na de aanvraag verstrekt. Bij aankomst in India moet het paspoort nog minstens zes maanden geldig zijn, en moet de retourvlucht al zijn geboekt.

Partners: 

Kies jouw welkomstgeschenk

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Nu in de winkel

Het nieuwe nummer is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

bloed en spelen

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 23 januari. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.