Huis van Oranje-Nassau

Nieuws - 26 apr 2017

Elk jaar regent het rondom Koningsdag lintjes. In deze periode worden vele Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan mensen die bijzondere diensten aan de samenleving hebben verricht.

Nieuws - 3 nov 2016

Straffen in het middeleeuwse West-Europa bestonden voornamelijk uit geldboetes of lijfstraffen.

Nieuws - 19 jun 2014

Op 27 juni 2014 opent museum het Mauritshuis de deuren weer na een verbouwing van twee jaar.

Nieuws - 24 apr 2013

“Ik zal de eer, het geloof, de wet van God, van de koning, van mijn vrienden en mij handhaven.” Het is de lijfspreuk van Willem ‘de Zwijger’, die als raadgever verbonden is aan de hofhoudin

Nieuws - 10 apr 2012

Willem I van Nassau-Dillenburg staat ook wel bekend als Willem de Rijke, niet vanwege zijn grote welvaart maar omdat hij zo’n grote kinderschare heeft.

Nieuws - 20 feb 2012

Prins Friso is in levensgevaar, nadat hij vrijdag onder een lawine bedolven werd in het Oostenrijkse Lech. Al jarenlang gaat de koninklijke familie naar dit plaatsje toe voor de wintersportvakantie. De traditie begon in 1959, toen prins Bernhard tijdens een skivakantie Erich Moosbrugger ontmoette.

Nieuws - 2 feb 2012

Meer dan zes miljoen mensen zitten aan de buis gekluisterd. Het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima wordt uitgezonden door de NOS. Na de dienst in de Nieuwe Kerk, met de beroemd geworden traan van Maxima, volgt de balkonscène en ten slotte ‘de kus’. Het is vandaag alweer tien jaar geleden dat Willem Alexander en Maxima elkaar het ja-woord gaven. Het stel ontmoette elkaar tijdens een feest in Sevilla. Maar hoe waren de ontmoetingen en huwelijken van koning Willem I, II en III en de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix?

Nieuws - 30 aug 2011

In deze serie besteden we aandacht aan de (seks)schandalen in de loop der eeuwen. Deze week: Willem van Oranje en zijn vrouw Anna van Saksen.

Abonneren op Huis van Oranje-Nassau