Home » Rubrieken

Swords and Sandals

<p><strong>In de rubriek 'Swords and Sandals' behandelen wij 'echte mannen boeken', over Romeinse legioenen, veldslagen en wapens uit de Romeinse tijd. Bloedstollende 'page-turners' die volgens <strong><a href="http://www.isgeschiedenis.nl/interviews/simon-scarrow-auteur-van-onder-d... Scarrow</a>, </strong>auteur van het boek <em>Onder de Adelaar,</em> ook juist door veel vrouwen worden gelezen. In de rubriek hoort fictie thuis over het oude Rome en de Romeinen of juist over de Bataven. Het gaat echter niet om de verhalen van de grote Romeinse generaals, maar om boeken vanuit het perspectief van de 'gewone Romeinse man'. </strong></p>

pompeius
Nieuws - 20 feb 2014

Het Romeinse Rijk begint tijdens de eerste eeuw voor Christus scheuren te vertonen. De roman De Zilveren Adelaar van Ben Kane speelt zich af in deze tijd.

Mithras en de stier
Nieuws - 6 feb 2014

In de Zilveren Adelaar is Tarquinius krijgsgevangen in Parthië. Tarquinius wordt geacht zich te wenden tot de god Mithras om zijn toekomst te voorspellen.

Nieuws - 23 jan 2014

In de historische roman De zilveren adelaar van Ben Kane volgen we Brennus, de reusachtige Galliër, Tarquinius, de Etruskische waarzegger en Romulus, bastaardzoon van een Romeinse

Nieuws - 10 jan 2014

Eén van de hoofdpersonen in het boek Het verloren legioen van Ben Kane is de Etruskische krijger en waarzegger Tarquinius.

Nieuws - 19 dec 2013

In Het verloren legioen van Ben Kane worden de levens van verschillende personen in het Romeinse Rijk omschreven.

Het verloren Legioen
Nieuws - 16 dec 2013

Rome, 70 v.Chr. Tegen de achtergrond van Caesars gewelddadige machtspolitiek vechten vier mensen voor hun bestaan.

Caractaus en keizer Claudius
Nieuws - 3 dec 2013

In het tweede deel van de Adelaar-reeks, De overwinning van de Adelaar, barst de strijd tussen de Romeinen en de Brittanniërs los.

Nieuws - 26 nov 2013

In het tweede deel van de Adelaar-reeks, De overwinning van de Adelaar, barst de strijd tussen de Romeinen en de Brittanniërs los.

Nieuws - 15 nov 2013

43 na Christus: centurio Macro trekt met het Tweede Legioen op tegen de Brittanniërs.

Crassus
Nieuws - 22 aug 2013

In het boek Spartacus neemt de slavenleider Spartacus het onder meer op tegen de Romeinse slavenhandelaar Marcus Licinius Crassus. Wie was deze Crassus?

Nieuws - 8 aug 2013

In het boek ‘Spartacus’ van Ben Kane wordt de gelijknamige Thraciër als gevangene gedwongen om gladiator te worden in Capua.

Nieuws - 18 jul 2013

In Ben Kane´s ´Spartacus´ belandt de gelijknamige Thraciër als krijgsgevangene in Capua, waar hij wordt getraind tot gladiator.

Pagina's

Abonneren op Swords and Sandals