Zimbabwe

Shaka Zulu leider van het zoeloekoninkrijk
Nieuws - 18 mrt 2020

Shaka Zulu wordt door velen gezien als een bloeddorstige krijger uit Zuid-Afrika. Maar kloppen de verhalen over hem wel, of zijn ze aangedikt?

Bombardement op La Moneda, het presidentieel paleis in Chili
Nieuws - 16 nov 2017

In de geschiedenis werden over de hele wereld honderden staatsgrepen gepleegd. In dit artikel lichten we vijf geslaagde staatscoups uit.

Mugabe regeerde 37 jaar over Zimbabwe.
Nieuws - 23 okt 2017

Robert Mugabe zwaaide 37 jaar de scepter over Zimbabwe. In Nederland stond hij vooral bekend bekend om zijn dictatoriale bewind en mensenrechtenschendingen

Nieuws - 18 apr 2014

De voormalig Britse kolonie Zuid-Rhodesië verklaarde haar onafhankelijkheid op 18 april 1980 en veranderde haar naam in Zimbabwe.

Robert Mugabe na een bezoek aan de Verenigde Staten
Nieuws - 31 jul 2013

Zimbabwe rond de onafhankelijkheid in de jaren ‘60, de sancties van de Verenigde Naties en de guerrillaoorlog in de jaren ‘70 tot het aantreden van Mugabe.

Nieuws - 13 nov 2012

Diefstal en verkoop van bloeddiamanten en -mineralen droeg in de afgelopen 20 jaar in grote mate bij aan burgeroorlogen en conflicten in Afrika

Nieuws - 5 dec 2011

“Consumenten kunnen er nog steeds niet van op aan dat hun diamanten niet van onderdrukkende regimes komen.” Dit stelt de directeur van Global Witness. Deze mensenrechtenorganisatie stapt uit het Kimberley Process, een organisatie die de verspreiding van bloeddiamanten moet tegengaan. Volgens Global Witness worden er nog te weinig landen bestraft ondanks dat zij bloeddiamanten verkopen.

Nieuws - 11 aug 2011

Een groep mannen verzamelt in het dorpje Mhondoro in Zimbabwe, elk met een AK-47 machinegeweer op een schouder. Ze noemen zichzelf vrijheidsstrijders en zijn bereid hun leven te geven om het dorp te beschermen. Helden als dit worden op 11 augustus herdacht op Zimbabwe’s nationale feestdag: Heroes’ Day.

Abonneren op Zimbabwe