Alva, Hertog van

Nieuws - 1 apr 2017

Het is weer de dag dat collega´s, vrienden, familie en zelfs websites je in de maling proberen te nemen. Maar waar komen die grappen op 1 april vandaan?

Nieuws - 8 okt 2016
Op 8 oktober 1573 vond het Alkmaars Ontzet plaats. Sinds 21 augustus van dat jaar was de stad belegerd geweest door de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog.
Nieuws - 23 mei 2016

HEILIGERLEE 1568 - “…Maakt de Prins toebereidselen ten oorlog, en zijn broer Graaf Lodewijk komt met een leger in de Nederlanden; behaalt eene overwinning op de Spanjaarden, en brengt Alva in verlegenheid.”

Nieuws - 17 apr 2016

Vlissingen 1573 – Al een jaar is de stad in handen van Willem van Oranje. Toch proberen de Spanjaarden nog eenmaal om Vlissingen in te nemen.

Nieuws - 1 apr 2016

Den Briel 1572 - Hoewel de Tachtigjarige oorlog al enkele jaren woedt hebben de Nederlandse opstandelingen nog maar weinig succes behaald.

Nieuws - 1 mrt 2016

De onderwerpen van spotprenten lopen zeer uiteen, maar in de geschiedenis zijn het vaak leiders geweest die bespot werden door de tekenaars.

Nieuws - 1 dec 2015

Naarden 1572 – Nadat Naarden zich heeft overgegeven aan de Spaanse belegeraars, treden de Spanjaarden op 1 december de stad binnen. Zij gebieden dat de inwoners van Naarden naar het stadhuis moeten komen om trouw aan de Spaanse koning te zweren. Een groot deel van de bevolking verzamelt zich bij het stadhuis. Uit het niets beginnen de Spanjaarden de burgers te doden. Slechts zestig mensen overleven het bloedbad.

Nieuws - 1 jun 2013

Op 1 juni 1568 worden achttien Nederlandse edelen op voorspraak van de Landvoogd der Nederlanden de Hertog van Alva onthoofd.

Nieuws - 29 okt 2012

De hertog van Alva staat door zijn keiharde optreden in de Nederlanden tijdens de Tachtigjarige Oorlog bekend als de ‘IJzeren Hertog’.

Nieuws - 5 okt 2011

Vandaag treedt de hertogin van Alva, Maria Cayetana, voor de derde keer in het huwelijk. De trouwerij zorgt voor veel ophef in Spanje. Zelfs de Spaanse koning Juan Carlos sprak zich uit tegen het huwelijk. Ook in het leven van Fernando de Toledo, Hertog van Alva en voorvader van Maria, speelde het huwelijk een grote rol.

Abonneren op Alva, Hertog van