Home » Rubrieken

Historische Mythen

De geschiedenis staat niet in graniet gebeiteld. Van een gebeurtenis bestaan verschillende, soms tegenstrijdige versies. Sommige verhalen zijn ronduit onwaar. Toch blijven ze in omloop, soms eeuwen lang, tot in onze huidige tijd. Het zijn historische mythen. Hoe zit het echt?<!--more-->

<em>Deze artikelen verschenen recentelijk in Geschiedenis Magazine.</em>

De verloren kolonie Roanoke op de kaart
Nieuws - 6 nov 2017

Het mysterie en de vraag wat er met de bewoners van de 'verloren kolonie van Roanoke' gebeurde houdt historici en archeologen al vier eeuwen bezig.

In het Engelse stadje Glastonbury ligt Avalon, een mysterieus oord waarin alleen spirituelen terecht kunnen komen.
Nieuws - 4 sep 2017

Het eiland Avalon is een groot mysterieus oord waarin het bestaan in twijfel wordt getrokken.

Mysterie koning arthur tintagel
Nieuws - 7 jul 2017

Het plaatsje Tintagel, gesitueerd aan de rotsige, ruige kust van Cornwall, onlosmakelijk verbonden geraakt met de legende van Koning Arthur.

Nieuws - 15 jul 2015

Een veelgehoorde opvatting over de oorsprong van de Europese expansie is dat deze door economische motieven en winstbejag was ingegeven.

Nieuws - 2 jun 2015

Thomas Jefferson (1743-1826) was een van de architecten en grondleggers van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring van 4 juli 1776.

Odysseus Odyssee
Nieuws - 16 mrt 2015

De avonturen van de Griekse held Odysseus werden door Homerus beschreven in de Odyssee, één van de bekendste werken uit de Westerse literatuurgeschiedenis.

Abonneren op Historische Mythen