Geschiedenis van energie

Tegenwoordig maken we over de hele wereld veel gebruik van energie. Dit kan niet alleen veel geld kosten, maar het kan ook nog eens slecht zijn voor het milieu. Dit is tenminste het geval als brandstoffen gebruikt worden die niet oneindig zijn. Groene stroom wordt daarom steeds populairder, want dit is dus wel goed voor het milieu. Bij een energieleverancier kiezen via Easyswitch is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een provider die alleen maar duurzame stroom aanbiedt.

Operatie Willi: Het Nazi complot om de Britse oud-Koning Edward VIII over te laten lopen

In mei 1945, kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa, deed de Amerikaanse Eerste Luitenant David D. Silberberg een opmerkelijke vondst. Naast een weg in het Duitse Harz gebergte vond hij een aantal verwoeste Duitse auto’s, één van de wagens was omringd met papierwerk. Het bleek om een deel van een archief te gaan met daarin ondertekende brieven van allerlei hooggeplaatste Nazi’s.

Hoe de illegale voorloper van de Duitse Luftwaffe met Nederlandse hulp werd getraind

De Eerste Wereldoorlog kwam definitief tot een einde toen het Verdrag van Versailles op 28 juni 1919 werd ondertekend. In dit verdrag werd Duitsland een aantal zware straffen opgelegd. Zo hoopten de Fransen, Amerikanen en Britten te voorkomen dat Duitsland in staat zou zijn opnieuw oorlog te voeren.

Hoe het door Bismarck gemanipuleerde Ems-telegram tot de Frans-Pruisische oorlog leidde

Op 13 juli 1870 wordt een telegram verstuurd naar de Pruisische Kanselier Otto von Bismarck. Bismarck lekt deze telegram, ook wel de Emser Depesche genoemd, uit naar de pers, maar weet hem dusdanig te bewerken dat het Franse leger de volgende dag al begint met mobiliseren. Napoleon III, Keizer van het Tweede Franse Keizerrijk, kan de belediging die het Ems-telegram geworden is niet accepteren.

Pagina's

Abonneren op IsGeschiedenis RSS