Britse piloot botst bewust op Duitse V1

De V1, de ‘vliegende bom’ door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog tegen Groot-Brittannië werd ingezet, was een grote uitdaging voor de Britse luchtverdediging. De Britse luchtmacht en de schutters van het luchtafweergeschut moesten creatieve oplossingen verzinnen om de vliegende bommen neer te halen. Eén van de methodes waarmee de Britse luchtmachtpiloten de V1 probeerden neer te halen, was door de bommen met de vleugel van hun vliegtuig aan te tikken, in een poging het gevaarte zo uit koers te brengen en neer te laten storten.

Hoe het motorjack uitgroeide tot tijdloze modeaccessoire

Veel kledingstukken die we nu haast als vanzelfsprekend beschouwen, zijn ooit in het verleden ontworpen met een praktisch doel in het achterhoofd. Bij sommige producten heeft het praktische nut ervan plaatsgemaakt voor iets veel winstgevenders, namelijk trendgevoeligheid, of is het product juist geavanceerder geworden door de extra aandacht die het ineens kreeg. Ditmaal: hoe het motorjack uitgroeide tot tijdloze modeaccessoire.

De geschiedenis van Samsung: van de Galaxy GT-i7500 naar de Galaxy S23

De Samsung Galaxy serie heeft een lange weg afgelegd: van de eerste GT-i7500 in 2009 tot de S23, de Plus en de Ultra die waarschijnlijk in februari verschijnen. In dit artikel nemen we je mee met een trip down memory lane en vertellen we je wat je van de nieuwe modellen kunt verwachten.

De geschiedenis van collageen: van ejiao tot vegan collageen

Je hebt er misschien weleens van gehoord: collageen. Je kunt de term langs zien komen in cosmetica-reclames. Ook zijn er voedingssupplementen van, bijvoorbeeld collageen-poeder. Collageen is niet iets van de laatste tijd. In de Chinese traditionele geneeskunde werden er al positieve effecten toegekend aan het gebruik van collageen. Hoe werd collageen in de geschiedenis gebruikt? Had dat positieve effecten op de historische mens? Hoe klinkt dat door in het hedendaags gebruik van collageen? Je leest het hieronder.

De Duitse milieusticker: een poging om de luchtkwaliteit te onder controle te krijgen

Sinds 2008 mag je niet meer met elke auto elke Duitse stad binnenrijden. In veel Duitse steden moet je auto voorzien zijn van een sticker die aangeeft of je auto niet te vervuilend is. Die maatregel is deel van een grote hoeveelheid maatregelen waarin Duitsland de grote milieuproblemen waar het in de jaren 80 tegen aanliep, probeert op te lossen.

Van Rolodex tot CRM: hoe bedrijven hun contacten bijhouden

Customer relationship management (CRM) is niet meer weg te denken uit de hedendaagse bedrijfsvoering. Voor een klein bedrijf is een goed geheugen en een strak bijgehouden agenda en notitieboekje meestal wel genoeg, maar zodra het bedrijf wat groter is, is er meer nodig. Voor zulke bedrijven is een CRM-systeem niet weg te denken. Zo’n systeem helpt bij te houden welke contacten, afspraken en contracten er met andere bedrijven gemaakt zijn. Hoewel de term customer relationship management pas sinds de jaren ’80 bestaat, gebeurt de praktijk al sinds de jaren 1950.

Pagina's

Abonneren op IsGeschiedenis RSS