Alexander de Grote

Philippus
Nieuws - 25 sep 2017

Wie vermoordde Philippus II van Macedonië en waarom? Ondanks het gebrekkige bewijs zijn er talloze theorieën dat Pausanias steun had bij zijn snode daad.

Nieuws - 10 jan 2017

Voor zover bekend was de Pharos van Alexandrië de eerste vuurtoren die ooit gebouwd werd. De Pharos werd gebouwd in de derde eeuw voor Christus en heeft ruim 1650 jaar dienst gedaan.

Nieuws - 4 jan 2017

De Kolossus van Rodos was een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Het enige thans nog bestaande wonder van de antieke wereld is de piramide van Giza.

Nieuws - 5 feb 2016

Tegenwoordig rollen de meest bijzondere dingen uit steeds preciezere 3d-printers.

Nieuws - 24 okt 2014

Op 23 oktober meldde CNN dat het UNESCO werelderfgoed Hatra in gevaar is. Volgens de conservator van de plaats, Qais Hussain Rashid, vernielen militanten eeuwenoude artefacten.

Nieuws - 23 dec 2013

Bij bombardementen in Syrië zijn zondag bijna 50 mensen gedood. De bombardementen vonden plaats in de Syrische stad Aleppo.

Alexander de Grote hakt een knoop door
Nieuws - 4 nov 2013

Wanneer je op doortastende wijze een beslissing neemt in een lastige situatie kun zeggen dat je ‘de knoop hebt doorgehakt’. Maar welke knoop?

Nieuws - 27 sep 2012

Alexander de Grote staat bekend als één van de grootste veldheren aller tijden. Deze reputatie verdiende hij door een enorm rijk te stichten, dat zich uitstrekte van Griekenland tot India.

Nieuws - 21 aug 2012

De Syrische burgeroorlog is als eerste een menselijke tragedie, maar het heeft ook een grote weerslag op het historische erfgoed van het land.

Nieuws - 7 aug 2012

"U moet met uw olifant de openbare ruimte te mijden vanwege mogelijke gevaren voor de openbare veiligheid en orde"

Nieuws - 8 jun 2012

“Soms heeft de geschiedenis een duwtje nodig”, zo stelde Vladimir Lenin.

Pagina's

Abonneren op Alexander de Grote