Myanmar

ASEAN Vlag, By Hariboneagle927, via Wikimedia Commons
Nieuws - 1 aug 2017

Van armoede en oorlog naar handel en samenwerking. Vijftig jaar na zijn oprichting is de ASEAN een invloedrijke politieke en economische organisatie.

Nieuws - 13 okt 2016

De regering van Myanmar heeft woensdag een groep van driehonderd politieke gevangenen vrijgelaten. Het land is al decennia verwikkeld in een burgeroorlog.

Nieuws - 8 aug 2016

Op 8 oktober 1971 landde de Japanse keizer Hirohito op Schiphol. Bij aankomst stond het zwart van de mensen, maar niet om hem juichend te verwelkomen.

Nieuws - 22 mrt 2016

“Tenzij de bevolking bevrijd wordt van de angst, kan er geen sprake zijn van een echte democratie.” Aldus de Birmese oppositieleider Aung San Suu Kyi gisteren in een toespraak op televisie. Voor het eerst kreeg ze van het militaire regime toestemming om op nationale televisie campagne te voeren. Suu Kyi strijdt al sinds 1988 voor meer democratie in Birma.

Nieuws - 9 feb 2015

Dwangarbeiders die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de beruchte Birma-Siam spoorlijn hebben gewerkt, gaan nu een compensatie eisen van de Nederlandse regering.

Nieuws - 10 jan 2013

Een team onder leiding van vliegtuigenthousiast David Cundall is afgelopen zondag aangekomen in Myanmar om te beginnen aan een opgraving naar een dertigtal Spitfire jachtvliegtuigen.

Nieuws - 26 okt 2012

Bij gevechten tussen boeddhistische Rhakine’s en islamitische Rohingya’s zijn sinds zondag zeker 112 mensen om het leven gekomen.

Nieuws - 12 sep 2012

Hsinbyushin is één van de meest militaristische koningen die Birma gehad heeft. Hij voert oorlog met bijna al zijn buurlanden.

Nieuws - 21 aug 2012

In verschillende media is te lezen dat er vanaf maandag 20 augustus officieel een eind is gekomen aan de mediacensuur in Birma.

Nieuws - 25 jun 2012

Hij heeft een hekel aan het imperialisme en het fascisme en schrijft volgens sommigen de scherpste satirische fictie van de 20e eeuw.

Nieuws - 24 mei 2011

De Internationale Vrouwendag voor Vrede en Ontwapening is wat anders dan de Internationale Vrouwendag. Vandaag gaat het om vrouwen die zich inzetten voor de vrede. Het internationale Women Peacemakers Program organiseert een evenement in Utrecht om vrouwen te verbinden.

Abonneren op Myanmar