Home » Rubrieken

Religieuze feestdagen

All Soul's Day
Reportage - 30 okt 2019

Op 2 november wordt Allerzielen gevierd. Deze dag is in de katholieke kerk bedoeld om de doden te eren. De feestdag wordt ook gevierd in de Oosters-orthodoxe kerk en sommige protestantse kerken, zoals de Anglicaanse kerk.

de geschiedenis van pasen
Nieuws - 10 apr 2019

In dit dossier vertellen we je alles over, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, en het Paasfeest zelf. En waar komen die Paasvuren vandaan?

Stille zaterdag
Nieuws - 30 mrt 2018

De dag vóór Pasen is de dag die volgens de kerkelijke traditie Stille Zaterdag of Paaszaterdag wordt genoemd.

Kaäba in Mekka tijdens hadj
Nieuws - 1 sep 2017

De pelgrimstocht naar Mekka ('hadj') moet door elke moslim die daar financieel en fysiek toe in staat is eens in zijn of haar leven worden voltooid.

Betekenis van Goede Vrijdag
Nieuws - 14 apr 2017

Op Goede Vrijdag, de laatste vrijdag voor Pasen, herdenken christenen de kruisdood van Jezus Christus. Goede Vrijdag volgt op Witte Donderdag.

Wat betekent witte donderdag
Nieuws - 13 apr 2017

De laatste donderdag voor Pasen is de dag die volgens de kerkelijke traditie Witte Donderdag wordt genoemd. Het is het begin van het triduum sacrum.

Allerheiligen
Nieuws - 1 nov 2016

Op 1 november wordt Allerheiligen gevierd. Het is een feest voor katholieken en anglicanen en draait om de nagedachtenis aan heiligen en martelaren.

Viering Suikerfeest in Afghanistan
Nieuws - 6 jul 2016

De islamitische vastenperiode wordt traditioneel afgesloten met het Suikerfeest. Deze islamitische feestdag wordt ook wel 'het kleine feest' genoemd.

 Joodse feestdagen
Nieuws - 2 dec 2015

Het jodendom is de religie die de joden belijden. Deze zeven feestdagen zijn belangrijkst voor het jodendom.

Midzomerfeest
Nieuws - 22 jun 2015

Het is midzomer, de langste dag van het jaar. Op veel plekken wordt deze dag al eeuwen lang uitgebreid gevierd. Van Scandinavië tot de Alpen.

Pagina's

Abonneren op Religieuze feestdagen