Indianen

Bosbrand
Nieuws - 16 sep 2020

Tientallen jaren van verkeerd beleid van de US Forest Service hebben aanzienlijk bijgedragen aan de hevige bosbranden in het Westen van de VS.

Oklahoma reservaat
Nieuws - 14 jul 2020

9 juli werd door het Amerikaanse Hooggerechtshof beslist dat de helft van de staat Oklahoma nu officieel een indianenreservaat is.

Transcontinental Railroad Utah 1869 Golden Spike
Nieuws - 26 feb 2020

Op 10 mei 1869 ontmoetten bouwers van twee Amerikaanse spoorlijnen elkaar in Utah. De bouw van de eerste transcontinentale spoorlijn in de VS was voltooid.

Standbeeld van Montesinos in de Dominicaanse Republiek
Nieuws - 24 feb 2020

Antonio de Montesinos stelde in het begin van de 16e eeuw de misdragingen van kolonisators tegen de inheemse bevolking van Spaans Amerika aan de kaak.

Wendigo Wildernis Canada Ongetemd Sneeuw
Reportage - 18 sep 2019

De afschrikwekkende Wendigo doemt op in de mythes van inheemse Noord-Amerikaanse stammen. Waarom boezemde deze mythische verschrikking juist de inheemse bewoners van Noord-Amerika angst in?

slag little bighorn
Nieuws - 25 nov 2016

In de 19e eeuw was er een lange strijd tussen de Amerikaanse overheid en inheemse volkeren. De slag bij Little Bighorn was een bloedig voorbeeld.

Nieuws - 9 jun 2016

De inheemse bevolking van Noord-Amerika heeft een bijzondere band met muziek. Oude liederen spelen een essentiële rol binnen de cultuur.

Nieuws - 5 aug 2015

Drama in de poppenwereld: het bekendste poppenpaar gaat scheiden.

Pocahontas echt bestaan
Nieuws - 27 jun 2015

Pocahontas, bekend uit de Disneyfilm, heeft echt bestaan. Maar haar leven leek niet bepaald op het sprookjesachtige leven van een Disney-prinses.

Huwelijk pocahontas
Nieuws - 5 apr 2015

Pocahonta, die eigenlijk Matoaka heette, trouwde met de Engelse kolonist John Rolfe. Waarom trouwde de 'prinses' Pocahontas met een Engelse kolonist?

Nieuws - 7 jan 2015

Langzaam en met uiterste zorgvuldigheid worden de vijf kranten één voor één uit het doosje getild.

Nieuws - 4 jul 2014

Voor het eerst in de geschiedenis mag Costa Rica zich kwartfinalist noemen van het WK Voetbal. Op 5 juli 2014 zal er een wedstrijd tegen het Nederlandse elftal gespeeld worden in Brazilië.

Pagina's

Abonneren op Indianen