Vikingen

Vikingen Amerika
Nieuws - 5 jan 2021

Waarom gingen de Vikingen naar Groenland? Hoe zag hun leven er daar uit en waarom verdween hun samenleving na 1500 weer compleet?

Photo by ella peebles on Unsplash
Nieuws - 19 nov 2020

Bij Vikingen denkt men vaak aan woeste Noormannen die plunderend door Europa gingen. Er zijn door de eeuwen heen vele historische misverstanden ontstaan

Kroniek
Nieuws - 27 aug 2020

Historicus Matt Firth heeft aangetoond dat de geschiedschrijving van de Royal Navy niet klopt.

Schilderij van Ragnarok
Reportage - 27 jan 2020

De legende van Ragnarok behoort tot de beroemdste verhalen uit de Noorse mythologie. Hoe stelden de Vikingen zich het einde der tijden voor?

Vikingen
Reportage - 20 jul 2018

In de vroege middeleeuwen waren de Vikingen de schrik van Europa.

De ontdekking van IJsland door de Vikingen
Nieuws - 24 sep 2017

Gedreven door overbevolking gingen de Noorse Vikingen vanaf de 9e eeuw op zoek naar nieuwe leefgebieden. Zo ontdekten ze per toeval IJsland.

Vikingen in het Archeon
Tips - 7 aug 2017

Van donderdag 24 t/m zondag 27 augustus veroveren de Vikingen Archeon.

Ragnar Loðbrók
Nieuws - 14 jun 2017

Volgens Scandinavische legendes werd Europa lang geleden onveilig gemaakt door krijger die van Ierland tot Rusland gevreesd werd: Ragnar Loðbrók.

Nieuws - 4 jul 2016

De waarschijnlijk eerste bewoners van IJsland kwamen eind van de 8ste eeuw aan en waren Ierse monniken die zochten naar een vroom en vredig leven.

Nieuws - 4 jan 2016

Op 4 januari 871 vindt de Slag bij Reading plaats in het huidige Engelse Berkshire. Koning Ethelred van Wessex vocht bij Reading tegen de Deense Vikingen die Engeland waren binnengevallen.

stenen wal deventer
Nieuws - 23 sep 2015

De Stenen Wal in Deventer. Wat hebben de Vikingen precies te maken met dit bijzondere monument? En: wat vertellen de archeologische schatten rond deze muur

Nieuws - 19 jan 2015

De naam van het plaatsje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch is haast niet uit te spreken. En dat geldt voor meer plaatsen in Wales.

Pagina's

Abonneren op Vikingen