Home » Inhoudelijke tags

Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog

George Washington eerste president Amerika
Reportage - 19 feb 2020

De verkiezing van de Amerikaanse president is tegenwoordig een enorm politiek evenement. Bij de eerste verkiezingen in 1788 ging het er echter heel anders aan toe.

Portret van Alexander Hamilton
Reportage - 9 sep 2019

Het verhaal van Alexander Hamilton is sinds de 2015 Broadway musical, Hamilton, internationaal bekend geworden. Maar hoe historisch accuraat is deze musical over het leven van deze Founding Father?

Andrew Doria Saluutschoten
Nieuws - 4 jul 2018

De allereerste Amerikaanse ambassade ter wereld werd in 1782 in Den Haag geopend. Daar ging het nodige aan vooraf, zelfs een oorlog met Engeland.

bill of rights
Nieuws - 23 feb 2018

Al tientallen jaren vind er een debat plaats in Amerika tussen voor- en tegenstanders van vuurwapenbezit. Een kort overzicht van deze tweestrijd.

Paul Revere’s Midnight Ride
Nieuws - 1 sep 2016

De haast mythische status van Paul Revere, een held uit de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, is te danken aan het gedicht “Paul Revere’s Ride”.

Nieuws - 18 mei 2016

De spanning loopt op: krijgt de lijst van Amerikaanse presidenten er in november een nieuwe naam bij óf mag president Obama nog een tweede termijn in het Witte Huis verblijven? Dat roept vragen op over de geschiedenis van de presidentsverkiezingen in Amerika. Wie waren de 42 mannen die Obama voor gingen en hoe verliepen de verkiezingscampagnes door de eeuwen heen? De komende weken zullen de presidenten één voor één de revue passeren. Deze week: Thomas Jefferson.

Nieuws - 7 jan 2015

Langzaam en met uiterste zorgvuldigheid worden de vijf kranten één voor één uit het doosje getild.

Nieuws - 28 jan 2014

Vandaag zal Barack Obama zijn jaarlijkse State of the Union toespraak houden, traditioneel op de laatste dinsdag van januari.

Nieuws - 25 jul 2013

De Britten hebben er dagen lang om gewed: hoe zou het nieuwe babyprinsje gaan heten?

Nieuws - 4 jun 2013

George III is van 1760 tot 1820 koning van Groot-Brittannië.

Nieuws - 29 jan 2013

“De wereld is mijn land, de mensheid is mijn broeder en goed doen is mijn religie”, aldus Thomas Paine, een Engelse filosoof, revolutionair en schrijver.

Beleg van Yorktown Slag bij Yorktown
Nieuws - 13 dec 2012

De Britse nederlaag bij Yorktown was de laatste grote slag van de Amerikaanse Revolutie en luidde de Amerikaanse onafhankelijkheid in.

Pagina's

Abonneren op Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog