Home » Inhoudelijke tags

Onderwijs

Ontgroening studentenvereniging kaalscheren
Nieuws - 14 sep 2021

Ontgroeningen zijn een fundamenteel onderdeel van de Nederlandse studentenverenigingencultuur, maar waar komen ontgroeningsrituelen eigenlijk vandaan?

Openluchtschool
Nieuws - 22 feb 2021

In Duitsland ontstond een bijzondere manier om onderwijs te geven zonder dat tuberculose zich onder leerlingen kon verspreiden: de openluchtscholen.

Les over Canadezen
Nieuws - 8 mei 2020

Wat merkten scholieren van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wat voor impact hadden de Duitsers op het onderwijs?

Geschiedenis van het eindexamen middelbaar onderwijs
Nieuws - 15 mei 2019

De eindexamens zijn weer begonnen! Wat is de geschiedenis van de eindexamens van het middelbare onderwijs?

geschiedenis doven doofheid gebarentaal
Reportage - 6 mrt 2019

Je zou verwachten dat dovenonderwijzers gebarentaal met open armen zouden ontvangen. Niets is minder waar! Ze probeerden de taal juist te verbieden!

Nieuws - 23 mrt 2017

Emmy Noether is bekend vanwege haar grote bijdrage aan de abstracte algebra en de theoretische natuurkunde.

Geschiedenis bijzonder onderwijs in Nederland
Nieuws - 30 aug 2016

In Nederland geldt vrijheid van onderwijs. Volgens artikel 23 van de grondwet mag een school onderwijs geven vanuit een religie of levensbeschouwing.

Charles Darwin
Nieuws - 10 jul 2016

The Monkey Trial was een beroemde Amerikaanse rechtszaak tegen een middelbare school docent die was aangeklaagd omdat hij Darwins evolutieleer doceerde.

Nieuws - 4 feb 2016

Groningen 1815 – Tot aan de negentiende eeuw verbiedt de Academie de oprichting van verenigingen en verbanden van studenten. Na tweehonderd jaar van geheime ontgroeningsceremonies, bijeenkomsten en genootschappen wordt op 4 februari 1815 de eerste en dus oudste studentenvereniging van Nederland opgericht. Het Groninger Studenten Corps genaamd Vindicat atque Polit (Latijn: ‘Handhaaft en Beschaaft’) is een feit.

Nieuws - 1 feb 2016

In 2016 is het precies vijfhonderd jaar geleden dat het levenswerk van Erasmus ‘Novum Instrumentum’, het Nieuwe Testament in het Grieks en Latijn, verscheen.

geschiedenis tu delft
Nieuws - 8 jan 2016

Op 8 januari 1842 werd de voorloper van de huidige Technische Universiteit Delft gesticht, door Anoine Lipkens, met hulp van koning Willem II.

Nieuws - 8 sep 2015

Vandaag, 8 september, is het Wereldalfabetiseringsdag. Deze week wordt er in verschillende landen over de hele wereld aandacht gevraagd voor het belang van geletterdheid.

Pagina's

Abonneren op Onderwijs