Home » Inhoudelijke tags

Onderwijs

Geschiedenis van het eindexamen middelbaar onderwijs
Nieuws - 15 mei 2019

De eindexamens zijn weer begonnen! Wat is de geschiedenis van de eindexamens van het middelbare onderwijs?

geschiedenis doven doofheid gebarentaal
Reportage - 6 mrt 2019

Je zou verwachten dat dovenonderwijzers gebarentaal met open armen zouden ontvangen. Niets is minder waar! Ze probeerden de taal juist te verbieden!

Nieuws - 19 apr 2017

TRENDING - De bekende Nederlandse wetenschapper Robbert Dijkgraaf pleit voor één miljard euro voor de wetenschap.

Nieuws - 23 mrt 2017

Emmy Noether is bekend vanwege haar grote bijdrage aan de abstracte algebra en de theoretische natuurkunde.

Charles Darwin
Nieuws - 10 jul 2016

The Monkey Trial was een beroemde Amerikaanse rechtszaak tegen een middelbare school docent die was aangeklaagd omdat hij Darwins evolutieleer doceerde.

Nieuws - 4 mei 2016

Vroeger werden kinderen niet als kinderen gezien, maar als kleine volwassenen.

Nieuws - 4 feb 2016

Groningen 1815 – Tot aan de negentiende eeuw verbiedt de Academie de oprichting van verenigingen en verbanden van studenten. Na tweehonderd jaar van geheime ontgroeningsceremonies, bijeenkomsten en genootschappen wordt op 4 februari 1815 de eerste en dus oudste studentenvereniging van Nederland opgericht. Het Groninger Studenten Corps genaamd Vindicat atque Polit (Latijn: ‘Handhaaft en Beschaaft’) is een feit.

Nieuws - 1 feb 2016

In 2016 is het precies vijfhonderd jaar geleden dat het levenswerk van Erasmus ‘Novum Instrumentum’, het Nieuwe Testament in het Grieks en Latijn, verscheen.

Nieuws - 8 sep 2015

Vandaag, 8 september, is het Wereldalfabetiseringsdag. Deze week wordt er in verschillende landen over de hele wereld aandacht gevraagd voor het belang van geletterdheid.

Nieuws - 11 aug 2015

Voor sommigen is het nieuwe leerjaar al begonnen; er hoeft alleen nog niet gestudeerd te worden: de introductieweken zijn begonnen.

Nieuws - 16 sep 2014

Toen de Franse regeringscommissaris Georges Cuvier in 1811 de Groningse universiteit bezocht, verbaasde hij zich erover dat deze universiteit in een uithoek van het keizerrijk al bijna twee

Nieuws - 25 jun 2014

Het Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft 26 van de 212 universitaire opleidingen in de geesteswetenschappen als onvoldoende bestempeld, zo kopten de kranten gisteren op 2

Pagina's

Abonneren op Onderwijs