Home » Inhoudelijke tags

Op Reis

<p class="MsoNormal"><a href="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2015/07/stempels-themama... class=" wp-image-67889 alignright" src="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2015/07/stempels-themama... alt="stempels-themamaanden-ig-zomer-opreis" width="75" height="75" /></a>Eindelijk is ze daar: de zomer! Voor velen de gelegenheid om op reis te gaan. Als geschiedeniswebsite gaan we mee op reis. Niet met jou, maar met beroemde en beruchte reizigers uit de geschiedenis. Ook onderzoeken we hoe verschillende volksverhuizingen precies in zijn werk gingen, gaan we mee op ontdekkingsreis en maken we kennis met wel heel bijzondere vervoersmiddelen.<!--more--></p>

<h2 class="MsoNormal"></h2>
 
<h2 class="MsoNormal">Week 1 – Ontdekkingsreizen</h2>
<p class="MsoNormal">Van de ontdekkingen van de eilanden in de Atlantische Oceaan door de Portugezen, via de ontdekkingen door China tot en met de ontdekkingen per toeval.</p>
 
<h2 class="MsoNormal">Week 2 – Volksverhuizingen</h2>
<p class="MsoNormal">Van de verhuizing van de Israëlieten vanuit Egypte naar het 'beloofde land', via de Vikingen tot en met 'The Great Migration' in Amerika.</p>
 
<h2 class="MsoNormal">Week 3 – Uitzonderlijk vervoer</h2>
<p class="MsoNormal">Van paard en wagen, via een reis met een vlot tot en met voertuigen die nooit bleken te werken.</p>
 
<h2 class="MsoNormal">Week 4 – Beroemde reizigers</h2>
<p class="MsoNormal">Van Fernao Gomes de eerste Europeaan die de evenaar passeert, via Olivier van Noort de eerste Nederlander die de wereld rondvoer tot ontdekkingsreiziger Olivier Brunel die zowel in Nederlandse als Russische dienst was.</p>

Kamperen
Reportage - 22 jul 2020

Het is zomer, voor de meeste mensen dé periode om op vakantie te gaan. Maar wat is nou eigenlijk de geschiedenis van de vakantie? Hoe lang bestaat vakantie al?

Geschiedenis transport in Amsterdam
Reportage - 23 jul 2019

Dankzij de welvaart en handel kwamen door de eeuwen heen steeds meer mensen in Amsterdam wonen. Het werd steeds drukker en er werd constant gezocht naar nieuwe manieren om inwoners en bezoekers te vervoeren.

Kamperen Cursus Nederland
Nieuws - 24 jul 2018

Spontaan met de tent er op uit trekken zat er in de jaren '50 niet in. Kamperen was aan strikte regulering gebonden, waaronder een cursus met examen.

Vakantie
Reportage - 7 mrt 2018

Tegenwoordig kijken veel mensen reikhalzend uit naar hun vakantie. De vakantiebestemming kan behoorlijk verschillen: van met sneeuw bedekte bergtoppen of witte stranden aan een lichtblauwe zee tot stedentrips. Maar het fenomeen op vakantie gaan is nog relatief jong. Hoe ging dit vroeger?

Mungo Park Travel in the Interior Districs of Africa
Nieuws - 8 okt 2017

De Britse Mungo Park trok de binnenlanden van Afrika in om het continent in kaart te brengen. Hij moest het met de dood bekopen.

bouwvak vakantie
Nieuws - 24 jul 2017

De bouwvak begon als driedaagse vakantie in 1930 en groeide uit tot drie weken waarin alles in de bouw stil lag. Sommigen pleiten voor flexibelere tijden.

Geschiedenis van op vakantie gaan
Nieuws - 11 aug 2016

De meeste Nederlanders vinden het leuk om op vakantie te gaan, maar wat is de geschiedenis van vakanties. Sinds wanneer bestaat de zomervakantie?

Nieuws - 29 jul 2016

Hier in Nederland zijn wij alweer volop aan

Nieuws - 12 jul 2016

Tijdens de jaren ’40 van de 19de eeuw vluchtten veel Ieren weg uit Ierland. Tussen 1840 en 1850 vertrokken naar schatting meer dan twee miljoen inwoners uit Ierland.

Nieuws - 11 jul 2016

Voor veel Europese

Nieuws - 8 jul 2016

In de 15e eeuw begon er een nieuwe fase i

Pagina's

Abonneren op Op Reis