Home » Inhoudelijke tags

Scriptieproces

Het is zover! Je bent bijna aan het einde van je studie geschiedenis gekomen, maar de laatste lootjes wegen het zwaarst. Je moet die scriptie namelijk nog schrijven. Omdat de redactie van IsGeschiedenis weet hoe lastig dit is, helpen we je een handje. Vanaf nu kun je iedere twee weken de column van een oud-stagiair van IsGeschiedenis lezen over het scriptie proces waar hij momenteel mee worstelt. 

Nieuws - 1 mrt 2013

Deze week zal ik daardoor uiteenzetten tot welke conclusie ik gekomen ben, waardoor het analyserende gedeelte van mijn scriptie verduidelijkt wordt.

Nieuws - 15 feb 2013

Twee weken geleden konden jullie lezen dat ik mijn scriptie-in-wording opstuurde naar mijn scriptiebegeleider.

Nieuws - 1 feb 2013

Na ruim twee jaar was Marcellus er eindelijk in geslaagd Syracuse in te nemen.

Nieuws - 18 jan 2013

Nadat alle feestelijkheden van de afgelopen maand achter de rug zijn, was het weer tijd om fulltime aan mijn scriptie te werken.

Nieuws - 21 dec 2012

In mijn bericht van twee weken geleden hebben jullie kunnen lezen hoe de situatie in Syracuse uit de hand begon te lopen.

Nieuws - 7 dec 2012

Zoals jullie twee weken geleden hebben kunnen lezen speelde Syracuse een kleine rol van betekenis in de Eerste Punische Oorlog.

Nieuws - 23 nov 2012

Inmiddels ben ik al een tijdje bezig aan mijn scriptie en begint het aardig vorm te krijgen.

Nieuws - 9 nov 2012

Nu het verloop van de Punische oorlogen duidelijk is, kan ik gaan kijken naar een historisch kader dat gebruikt kan

Nieuws - 26 okt 2012

Nadat ik het verloop van de Eerste Punische Oorlog in mijn vorige column kort had uitgelegd, legde ik mij toe op de Tweede Punische Oorlog.

Nieuws - 12 okt 2012

Nadat ik de twee belangrijkste bronnen voor mijn scriptie aan een grondig onderzoek had onderworpen, kon ik beginnen met het beschrijvende gedeelte van mijn onderzoek.

Nieuws - 28 sep 2012

Nadat ik besloten had dat Syracuse ten tijde van de Punische Oorlogen het onderwerp van mijn scriptie ging worden, begon ik aan de literatuurstudie.

Nieuws - 14 sep 2012

Vol goede moed begon ik met brainstormen over het onderwerp van mijn scriptie. Meteen liep ik tegen een oud gezegde aan.

Abonneren op Scriptieproces