Frank, Anne

Concentratiekamp Bergen-Belsen bevrijding
Nieuws - 13 sep 2021

In september kwam de film Mijn beste vriendin Anne Frank uit, gebaseerd op de memoires van Annes beste vriendin, Hannah Goslar. Wie is Hannah Goslar?

Bevrijding Nederland
Nieuws - 29 apr 2019

In dit dossier vertellen delen we wat van de meest tragische en aangrijpende verhalen tijdens en rondom de Tweede Wereldoorlog.

Anne Frank werd wereldberoemd door haar dagboek
Nieuws - 3 okt 2017

Een team van twintig internationale experts wil samen met een FBI-agent met behulp van gespecialiseerde software achterhalen wie Anne Frank verraden heeft.

Anne Frank
Nieuws - 4 aug 2016

Op 4 augustus werd de schuilplaats van Anne Frank ontdekt door de Sicherheitsdienst. Misschien was het verraad, maar niemand weet wie dat gedaan heeft

Nieuws - 27 jan 2016

Woensdag 27 januari 2016 is het 71 jaar geleden dat concentratiekamp Auschwitz door de troepen van de Sovjet-Unie werd bevrijd.

Nieuws - 8 apr 2015

De zus van Anne Franks helpster Bep Voskuijl heeft mogelijk in de Tweede Wereldoorlog de familie Frank verraden.

Het Anne Frank Huis
Nieuws - 13 feb 2015

Het Achterhuis, het huis waar Anne Frank ondergedoken zat, is een veelbezocht museum, waar duizenden leren over de verschrikkingen van de Holocaust.

Anne Frank
Nieuws - 22 okt 2013

Anne Frank groeide samen met haar drie jaar oudere zuster Margot op in een geassimileerd liberaal-joods gezin in Frankfurt.

Anne Frank
Nieuws - 4 jun 2013

Anne Frank gaf met haar dagboek een persoonlijk gezicht aan de meer dan één miljoen kinderen die stierven tijdens de Holocaust.

Miep Gies
Nieuws - 15 feb 2013

Miep Gies werd geboren op 15 februari 1909. Miep Gies was de steun en toeverlaat van onderduikers in het Achterhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nieuws - 18 okt 2012

Jan Gies is één van de mensen die de familie Frank en de andere onderduikers in het Achterhuis helpt met eten, sigaretten en morele steun.

Nieuws - 3 okt 2012

"Ik hoop dat ze meer wordt dan alleen een vage figuur op het podium van de geschiedenis"

Pagina's

Abonneren op Frank, Anne